Onbegrepen klachten?! Nee hoor, luister maar...

15 mei 2022
tekst: Ernestine de Groot

Dinsdagavond 24 mei geef ik een lezing over 'onbegrepen klachten'. Hier vertel ik over het ontstaan van dit soort klachten en de fascinerende samenwerking tussen lichaam en geest. Je bent van harte welkom, als ervaringsdeskundige, geïnteresseerde maar ook als zorgverlener met interesse in dit vakgebied.

Ook ben je welkom in mijn nieuwe praktijk in Zeist aan de Koppelweg, Gezondheidspraktijk de Tol. Loop je al langere tijd rond met onbegrepen klachten? Kan de dokter niets vinden en heb je al van alles geprobeerd, maar het helpt niet? Zoek je een arts die een keer de tijd neemt en breed kijkt, luistert en met je meedenkt? Kijk dan eens op mijn website of maak direct een afspraak.

Sinds februari 2022 ben ik gestart met mijn eigen praktijk, gericht op mensen die vastlopen met allerlei onbegrepen klachten. Dit zijn hele diverse klachten zoals vermoeidheid en pijn, maag-/darmklachten, spierklachten, hartkloppingen. De klachten zijn meestal uitgebreid onderzocht door de huisarts of specialist, maar er is geen duidelijke verklaring gevonden. Of er komen steeds nieuwe klachten bij en er lijkt een vicieuze cirkel te zijn ontstaan en het lukt maar niet die te doorbreken.

Jarenlang heb ik gewerkt in een topklinisch centrum gespecialiseerd in psychosomatiek, ook wel SOLK, ALK of functionele klachten genoemd. In deze jaren, in combinatie met mijn eigen levenspad, heb ik ontzettend veel geleerd over de samenwerking tussen lichaam en geest. Ongelooflijk fascinerend en helemaal passend bij mij en hoe ik wil werken: kijkend naar de gehele mens én zijn/haar omgeving. In de huidige medische wereld zijn we een lichaam als een machine gaan beschouwen die we kunnen opdelen in kleine onderdelen. Als je die afzonderlijk bekijkt blijkt er vaak 'niets te vinden' - of we kunnen het nog niet meten. Maar als je uitzoomt en de gehele mens in zijn/haar omgeving bekijkt, goed luistert en ook de levensloop tot nu toe onderzoekt, blijkt er altijd wel een rode draad te vinden in het ontstaan van diverse 'onbegrepen' klachten.

En dat is precies waar ik goed in ben en waar mijn passie ligt. In een of enkele gesprekken de rode draad vinden en de factoren die een grote rol spelen in jouw klachten. Pas als je weet waar de oorzaak zit, kun je gaan werken aan een oplossing! Vervolgens kijken we samen of ik je hierin verder kan begeleiden of dat ik je verwijs naar een collega met expertise op dat gebied.

Wil je dat iemand met medische kennis én een brede visie op gezondheid een keer de tijd neemt om jouw klachten te onderzoeken? Ben je bereid zelf aan de slag te gaan met de handvatten die we vinden en wil je nu een keer tot de kern komen? Bezoek dan mijn website of neem direct contact met me op.

Je lichaam spreekt en wil gehoord worden, ik help je graag bij de vertaling!

Ernestine de Groot

Gezondheidspraktijk de Tol
Koppelweg 99, Zeist

ernestine@gezondheidspraktijkdetol.nl

Gezondheidspraktijkdetol.nl

06-21 55 43 84

Lezing "Het lichaam spreekt"

Dinsdag 24 mei vanaf 19.15 in Binnenbos Zeist

Kosten € 12,50 inclusief koffie/thee

 

 

 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over de samenhang tussen lichaam en geest:
Consumeren van stress

Meer over bewustzijn en ontwikkeling:
Met stilstand maak je de meeste meters

Volgende bijdrage:
Optreden Trevira2000 in De Wijngaard

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.