Leven zonder Plastic, waar begin je (aan)?

10 januari 2020
tekst: Arthur Tutein Nolthenius

Op dinsdag 21 januari 2020 organiseert de werkgroep Afval 0.0 van Samen Duurzaam Zeist in de bibliotheek een inspiratie-avond over plastic vrij leven. 

Het doel is om Zeistenaren te inspireren om zelf aan de slag te gaan met het verminderen van plastic in hun dagelijkse leven. Ook wil de werkgroep Afval 0.0 bezoekers bewustmaken van de consequenties voor milieu en samenleving van het huidige plasticgebruik. Drie spreeksters zullen vanuit hun eigen ervaring vertellen en praktische tips geven:

Emily-Jane Townley woont in Baarn en heeft in 2013 de overstap gemaakt naar een andere levensstijl, namelijk : leven zonder afval!  Zij deelt haar kennis en ervaringen graag en heeft daar een boek over geschreven "Leven zonder afval", schrijft blogs www.levenzonderafval.blogspot.nl en geeft lezingen, nu dus ook in Zeist. Daarnaast runt zij een webwinkel en zal een deel van haar assortiment bij zich hebben.

Esther Kornalijnslijper is professioneel verhalenverteller, inwoner van Zeist en ervaringsdeskundige. Zij vertelt een kort verhaal uit haar solo ‘Who runs the world’ en linkt daaraan voorbeelden uit haar – soms meer en soms minder – “Plasticvrije leven”.

Hilde van der Vegt woont in Zeist en gebruikt met haar gezin zo min mogelijk plastic. Met haar Start-Up www.SUPZero.nl bedenkt ze oplossingen voor bedrijven die tot minder afval leiden. Ze helpt winkeliers om hun plasticvoetprint te verkleinen door alternatieve verpakkingswijzen of aanbiedmethoden te bedenken en te implementeren. Voor tips kunt u terecht op haar blog www.plasticvrij.org

Naast de inleidingen zijn er een aantal informatietafels met praktische voorbeelden, alternatieven voor plastics, verborgen plastics in producten en informatie over Samen Duurzaam Zeist. Zo wordt het startschot gegeven voor de Zeist PlasticVrij Challenge waarbij organisaties uitgedaagd worden om het gebruik van plastic uit hun bedrijfsproces te verwijderen.

U bent van harte welkom om alleen te komen luisteren, maar wij vinden het nog aardiger om ook uw ervaringen -positief en negatief- te vernemen. Daarom zal er ook genoeg ruimte voor interactie zijn.  

Tijd: 21 januari 2020 van 20.00 uur tot 22.00 uur.
Locatie: Bibliotheek Zeist, Markt 1

 

 Volgende column: Trampolines

 

Bijdrage: 

Reacties

Wat fijn dat er zoveel aandacht is voor duurzaam leven in Zeist. Emily-Jane Townley kan er veel over vertellen en ook praktisch heel toepasbare tips geven. Samen met Esther Kornalijnslijper, die levendig en enthousiasmerend hierover kan vertellen en Hilde van der Vegt wordt het vast een inspirerende avond. Jammer dat ik er niet bij kan zijn!

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.