Kunst kijken met de Kunstroute Zeist

23 september 2023
tekst: Nel Barnier

In het weekend van 30 september en 1 oktober opent de Kunstroute Zeist met een overzichtstentoonstelling in het Torenlaantheater. Kunstenaars uit Zeist, Austerlitz, Den Dolder, Bosch en Duin en Huis ter Heide doen dit jaar mee aan de Kunstroute. Met de Kunstroute willen we mensen uit Zeist en omgeving op een laagdrempelige manier kennis laten maken met wat professionele en semiprofessionele kunstenaars uit de omgeving te bieden hebben.

De officiële opening is op 30 september vanaf 12.30 uur in het Torenlaantheater aan de Torenlaan 38 in Zeist. Er is muziek van Paul Deneer (gitaar) en Andrea Hessing (zang) en koffie en thee voor de bezoekers. Diverse kunstenaars zullen aanwezig zijn om de bezoekers te ontvangen en te vertellen over hun werk. De overzichtstentoonstelling opent op zondag de deuren om 13.00 uur en sluit beide dagen om 17.00 uur.

De atelierroute waarbij je kunstenaars in hun atelier of thuis kunt bezoeken, is het weekend daarna op 7 en 8 oktober, beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens de atelierroute openen 56 kunstenaars hun atelier of huis om in een gezellige sfeer te komen kijken naar wat zij maken. Het aanbod is divers: keramiek, beelden van hout, steen en marmer, sieraden, schilderijen in acryl en olieverf, aquarellen en foto’s.

Daarnaast zal atelier Totem aanwezig zijn in de Dieptetuin met een aantal kramen en diverse kunstuitingen en zal teken- en schildervereniging de Toets in haar atelier werk laten zien van haar leden. Op de flyer met de route en de kunstenaars kan je zien waar wie zit en je route uitstippelen. Je herkent het adres meteen aan de vlag van de Kunstroute Zeist die buiten hangt.

Flyers met de atelierroute vind je bij de VVV in het Slot, het gemeentekantoor, Heger van de Berg, de bibliotheek en in diverse winkels en buurtcentra. Ook de kunstenaars hebben een aantal flyers.

De organisatie is blij met het grote aantal kunstenaars en wij hopen op mooi weer zodat veel mensen zin hebben in een fietstocht langs diverse kunstenaars.

Wil je meer informatie, kijk dan op www.kunstroutezeist.nl
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over de Kunstroute van vorig jaar:
Kunstroute Zeist in actie voor Oekraïne

Meer over CultuurZeist:
Stichting CultuurZeist

Volgende bericht:
De Heerlijkheid Zeist

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.