Informatiebijeenkomst Sterrenberg Aardgasvrij

26 augustus 2023
tekst: Annemiek Verstappen; foto: Mel Boas

Bewoners van de wijk Sterrenberg die nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden om hun huis in de toekomst aardgasvrij te maken, zijn van harte welkom op de informatiebijeenkomst op 6 september om 20.00 uur in het gemeentehuis van Zeist. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de projectgroep 'Sterrenberg Aardgasvrij'.

Projectgroep
Een vijftal bewoners uit de wijk heeft het initiatief genomen om te kijken hoe we in de komende jaren afscheid kunnen nemen van aardgas in Sterrenberg. Zij vormen de projectgroep 'Sterrenberg Aardgasvrij' en onderzoeken de mogelijkheden, samen met de gemeente en Mijn Groene Huis. Ze werken nauw samen met de bewonersvereniging Sterrenberg.

De inhoud van de informatiebijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst zijn er presentaties over de plannen van de gemeente rondom de energietransitie in deze wijk, en worden resultaten getoond van de enquête, die onder bewoners gehouden is. De projectgroepleden informeren medebewoners over het onderzoek dat zij gedaan hebben naar de opties, zoals een warmtenet of een individuele warmtepomp. En er is een presentatie over de mogelijke subsidies en financiering om het huis aardgasvrij te maken.  

De wijk Sterrenberg
De huizen in de wijk zijn gebouwd tussen 2010 en nu, ze zijn allemaal zeer goed geïsoleerd en hebben vaak vloerverwarming. Dit zijn ingrediënten die de overgang naar aardgasvrij gemakkelijk maken, want veel huizen hebben wel nog een aardgasaansluiting. De projectgroep heeft een aantal opties onderzocht en vertelt op de avond welke de meest kansrijke is voor de wijk.

Mijn Groene Huis
Mijn Groene Huis is onderdeel van Stichting Energie Zeist en helpt bewoners in de gemeente Zeist met het realiseren van een energiezuinige woning. Dit doen we met subsidie van de gemeente Zeist. Kijk voor meer info op: www.mijngroenehuis.nu en vind ons op Facebook, Twitter en Instagram.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Binnenkort ook:
Aanschaf van zonnepanelen nog steeds rendabel

Meer over Sterrenberg:
Sterren van de Berg

Volgende aankondiging:
Massada in De Peppel

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.