‘Green Make Over’

12 januari 2022
tekst: Gwen Jansen

Zaterdag 22 januari is op SBS6 te zien hoe de familie Vervoort uit Zeist thuis in rap tempo korte metten maakt met de stijgende energierekening. De hoge energieprijzen baarden vooral vader Juul Vervoort grote zorgen. Vlak voordat hij een openhart operatie moest ondergaan, meldde hij zich daarom aan bij het tv-programma Green Make Over. Hij wilde er alles aan hebben gedaan om zijn vrouw en drie jonge kinderen thuis zo goed en warmpjes mogelijk achter te laten. Met behulp van de vader van Juul, het Green Make Over Doe Het Zelf Pakket en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal als praktische hulplijn, namen ze de doe het zelf uitdaging aan om in twee dagen tijd zelf hun huis maximaal te verduurzamen. Het resultaat is zaterdag 22 januari te zien om circa 16 uur op SBS6. Herhalingen zijn er op zondag om circa 11 uur en dinsdag om 12.30 uur.

Zeist
De redactie van het programma heeft Zeist uitgekozen als groene gemeente om de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen op te nemen. In de aflevering zien we onder andere hoe de bewoners inspiratie opdoen in het Energiecentrum van Mijn Groene Huis aan Slotlaan 300. Daar wenst ook Wouter Catsburg, wethouder duurzaamheid, de bewoners persoonlijk succes en beantwoordt hij hun vragen over aardgasvrij wonen. Diverse lokale ondernemingen leveren hun bijdrage. Zo schiet hovenier Paul Nap de bewoners te hulp, maar ook Van de Bunt Isolatietechniek, Green Recovery en SpeedComfort uit Zeist boden hun hulp aan. De Green Make Over aflevering vanuit Zeist wordt mede mogelijk gemaakt door Milieu Centraal, Gemeente Zeist, Mijn Groene Huis en SpeedComfort.

Over Green Make Over
Dit laagdrempelige programma wil zoveel mogelijk mensen in Nederland laten zien wat je thuis heel makkelijk zelf kan doen om een beetje groener en energiezuiniger te leven. Doel is om de nodige besparingen thuis te kunnen realiseren én tegelijkertijd winst qua wooncomfort, klimaat en toekomstbestendigheid van het huis te boeken. Juist nu de energieprijzen zo hoog zijn en het de klimaatverandering ons laat zien dat we geen dag mogen verspillen met een milieuvriendelijker levensstijl. Green Make Over gaat vooral om de groene Quick Wins die je zelf kan doen. Daarom zie je dit jaar ook vooral hoe bewoners zelf aan de slag gaan thuis in de vorm van een tweedaagse doe-het-zelf uitdaging.

Je zien wat er allemaal mogelijk is in twee dagen tijd qua o.a. energiebesparing thuis door kleine winstpakkers door te voeren. De presentatie is in handen van Dennis Wilt (klimaat- en weerexpert), Bram Engberts (ambassadeur voor de groene leefomgeving) en Gwen Jansen (producente). Op www.greenmakeover.nl lees je meer informatie.
 

Bijdrage: 

 


Meer over isoleren:
Duizend duurzame huizen

Meer over verduurzamen:
Zelf je regenpijp afkoppelen

Volgende interview:
"Historie Beauforthuis weer voelbaar maken"

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.