KPN maakt plannen glasvezelaanleg gemeente Zeist bekend

KPN heeft de intentie om de kernen van Zeist, Den Dolder, Austerlitz, Huis ter Heide en Bosch en Duin aan te sluiten op glasvezel. Circa 30.000 huishoudens worden voorzien van een modern en toekomst vast glasvezelnetwerk. KPN en de gemeente Zeist zijn op dit moment in gesprek over de laatste punten van de samenwerkingsovereenkomst. Als de samenwerking tijdig rond komt, starten de aanlegwerkzaamheden nog in 2020.

KPN legt het glasvezelnetwerk stad voor stad, dorp voor dorp aan en is op dit moment met ruim tweederde van de Nederlandse gemeenten in gesprek over de uitrol van glasvezel.
Willem Offerhaus, Directeur Executive relations en special projects van KPN: "Onze plannen behelsen de kernen van Zeist, Den Dolder, Austerlitz, Huis ter Heide en Bosch en Duin. In de gemeente is er nog een andere partij actief. Wij staan open voor samenwerking, daar waar de wederzijdse aanpak en planning het toestaan. Wanneer dit niet mogelijk blijkt te zijn, blijven onze plannen om de Slotstad en kleine kernen te voorzien van het glasvezelnetwerk staan."

Voordelen van glasvezel
Glasvezel levert de beste kwaliteit netwerk. Het is de meest stabiele technologie, omdat het gebruikmaakt van lichtsignalen in plaats van stroomsignalen. Daardoor verliest het signaal onderweg minder tot geen snelheid. De komende jaren blijft de datagroei enorm toenemen, niet alleen door steeds intensiever gebruik van internet en toenemend aantal apparaten, maar ook vanwege gaming, virtual reality en artificial intelligence. Deze ontwikkelingen worden met glasvezel waarheid. Met de allerbeste verbinding bouwt KPN aan het netwerk van Nederland.

Eén miljoen
KPN sluit in heel Nederland tot eind 2021 ongeveer één miljoen huishoudens op glasvezel aan, bovenop de ruim twee miljoen die het al heeft aangesloten. Uiteindelijk zal KPN overal zijn kopernetwerk vervangen door glasvezel. Met twee derde van alle gemeenten is KPN in gesprek over de aanleg van glasvezel en het is op dit moment in ruim 70 gebieden bezig met de aanleg. Als het glasvezelnetwerk er eenmaal ligt, staat het open voor de diensten van diverse providers.

KPNNetwerkNL
KPN NetwerkNL houdt zich binnen KPN speciaal bezig met de aanleg van glasvezel. Tot 2022 voorziet KPN één miljoen huishoudens van een glasvezelnetwerk, bovenop de 2,4 miljoen huishoudens die al zijn aangelegd. KPN is op dit op moment in ruim 70 gebieden in Nederland actief met de uitrol van een glasvezelnetwerk. Als het netwerk is aangelegd kan de consument zelf kiezen voor welke aanbieder van telecomdiensten hij kiest.

 

Volgende bijdrage: KNV EHBO biedt betaalbare vergaderruimte aan

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Reacties

Wat bijzonder. Vorig jaar heeft E-fiber uitgebreid geïnventariseerd of aanleggen van glasvezel rendabel zou zijn. Een van de argumenten was dat KPN momenteel geen plannen had om Zeist aan glasvezel te helpen nadat ze enige jaren geleden ook onderzoek hadden gedaan. KPN heeft dat ook niet ontkend bij navraag. Hoe kan het dan nu dat nog voordat ik een formele reactie van E-fiber heb ontvangen, nu alweer of toch, KPN met vergevorderde plannen komt?

L.S.,
Ik begrijp KPN niet.
Ik vind de aktie nogal onverwacht.
Destijds heeft KPN een glasvezel bedrijf opgekocht, ik meen van Dick Wessels, alleen maar om af te remmen en te saboteren.
Nu rijdt ze de e-fiber aktie in Zeist in de wielen. Doelbewust nmm.
Ik zeg KPN tzt tbv e-fiber toch gewoon op omdat ik ze niet vertrouw.
Vraag is ook: waarom gaat de gemeente Zeist met KPN in zee dmv een overeenkomst.

Mbt
Frits Koster, Zeist

Ik begrijp er ook niets van: eerst weinig animo onder bewoners, tijd om te reageren moest zelfs verlengd worden door andere partijen, en nu deze ommezwaai van KPN. Zou dit wel te maken hebben met de uitrol van het 5G netwerk, tenslotte is voor deze technologie een glasvezelnetwerk een voorwaarde? En daar heeft KPN een groot interesse.

Het blijft bizar. KPN is al jaren de uitrol van glasvezel aan het sabotteren (om hun eigen koper netwerk / ADSL optimaal te laten renderen). Eerst kopen ze concurrent Reggefiber (inderdaad van Dick Wessels) op, om vervolgens direct de uitrol te stoppen/vertragen.

KPN had dan ook totaal geen plannen om glasvezel in Zeist uit te rollen. Ze wachten net zo lang tot een andere partij marktonderzoek doet (zoals e-fiber) en als er dan voldoende vraag is, melden ze zich bij de desbetreffende gemeente, doen dan (waarschijnlijk) een beter bod en trappen vervolgens weer op de rem. E-fiber stond klaar om in April 2020 te gaan beginnen, bij KPN moet je geluk hebben als het in 2021 een keer begint.

Iedereen in de telecomsector weet dat KPN dit spel zo speelt, formeel mag dat, maar dat een gemeente zoals Zeist hierin trapt en zich zo voor het karretje laat spannen van KPN..........ongelooflijk.

Mogelijk kan iemand van Gemeente Zeist en/of KPN hier eens inhoudelijk op reageren. Het beste is nog om nu gewoon met uitrol glas te gaan beginnen om daarmee te laten zien dat er toch goede intenties zijn (ik vrees ijdele hoop).

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.