Expositie Fotogroep De Essentie

27 januari 2024
tekst en foto boven: Mel Boas; foto's onder: Dick Jeukens

Woensdagmiddag 24 januari opende wethouder Laura Hoogstraten officieel de tentoonstelling van Zeister Fotogroep De Essentie in het Gemeentehuis van Zeist. De opening werd gemarkeerd door de overhandiging van een portret van de wethouder, gemaakt op dorpsboerderij De Brink. Zij ontving de ingelijste foto uit handen van De Essentie voorzitter Dick Jeukens. 

Samen met voorzitter Dick Jeukens en enkele leden van de fotogroep bekeek en bewonderde zij haar portret en de andere geëxposeerde foto's. De wethouder, een echte beelddenker, heeft een voorliefde voor fotografie omdat je met een beeld vaak meer kan zeggen dan duizend woorden. 

Laura Hoogstraten deelde haar enthousiasme over de fotoshoot op De Brink, een locatie die voor haar als wethouder voor GroenLinks van bijzondere betekenis is. "Het is mijn favoriete plek in Zeist om meerdere redenen. Jong en oud komen hier samen en genieten van de dieren en de prachtige stadsnatuur eromheen. Ik kwam hier zelf ook veel met mijn eigen kinderen. Daarom wilde ik graag daar gefotografeerd worden op een manier die voor mij het meest natuurlijk voelt. Dat straalt dit portret helemaal uit. Laura Puur."  

Tot 1 april 2024 presenteert de Zeister Fotogroep De Essentie een uitgebreide collectie foto's in het Gemeentehuis van Zeist. Met ruim 48 jaar aan ervaring en ongeveer dertig leden biedt de groep een diverse blik op fotografie, variërend van portretten, landschappen, architectuur en dierenleven tot straattaferelen en creatieve stillevens. De fotogroepsleden streven altijd naar 'Fotografische facetten, de essentie van eenheid in verscheidenheid'. De expositie is vrij toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis.

Expositie De Essentie:
•          Datum: 5 januari 2024 tot 1 april 2024
•          Openingstijden: zie website Zeist: www.zeist.nl
•          Locatie: Gemeentehuis Zeist, Het Rond 1, 3701 HS Zeist
•          Website Fotogroep De Essentie: www.fg-de-essentie.com

Fotogroep De Essentie bestaat momenteel uit 25 leden. De leden komen eens in de twee weken op woensdagavond bijeen in de Koppeling in Zeist-West om gezamenlijk met fotografie bezig te zijn. De activiteiten omvatten het bekijken en bespreken van (eigen) foto's, deelname aan workshops en lezingen, groepsfotografie, wedstrijden, en gezamenlijke exposities. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om vrijblijvend een clubavond bij te wonen en de sfeer te proeven. Je belangstelling tonen en lid worden kan eenvoudig via het inschrijfformulier op de website.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Fotogroep De Essentie via e-mail: voorzitter@fg-de-essentie.com.
 

Bijdrage: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.