Abrona exposeert in Hospice Heuvelrug

14 januari 2024
tekst: Maria Hoefnagels; foto’s: Mariëtte Ippel

Kunst kan mensen troost bieden. Daarom exposeren er regelmatig kunstenaars in Hospice Heuvelrug. In het eerste kwartaal van 2024 hangt er een expositie schilderijen van verschillende kunstenaars met een verstandelijke beperking, van het schilderatelier van Abrona in Sterrenberg (Huis ter Heide).

Abrona
Maak kennis met kunst gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Als geen ander geven deze kunstenaars op een geheel eigen wijze vorm aan hun persoonlijke belevingswereld. De ateliers van Abrona bestaan uit het Schilderatelier, Atelier Creatief en de Kaarsenmakerij. Alle drie zijn ze gevestigd in de Kosmos in Huis ter Heide. De Kunstuitleen van Abrona heeft een omvangrijke collectie prachtige kunstwerken opgebouwd in meer dan 25 jaar. U kunt terecht voor zowel het huren als kopen van kunstwerken.

Hospice Heuvelrug
Hospice Heuvelrug in gevestigd op de eerste verdieping van Heerewegen aan de Arnhemse Bovenweg 80 in Zeist. Het is een plek waar mensen die nog maar kort te leven hebben hun laatste dagen verblijven.

Doel van het hospice is om de gasten, zo worden ze genoemd, professionele, optimale zorg te bieden. Dit houdt ook in een huiselijk warme sfeer creëren waar  ruimte is om  samen met de familie het komende afscheid voor te bereiden. Er is plaats voor 6 gasten.

Exposities
Al langere tijd worden op het hospice exposities gehouden door lokale kunstenaars. Elke drie maanden is er een nieuw expositie en proberen we aan te sluiten bij de tijd van het jaar. In overleg met de kunstenaar is een werk al of niet te koop. Er wordt werk uitgekozen dat past in het hospice, dus in de levensfase van onze gasten. Het geeft vaker aanleiding voor een gesprekje. De werken hangen in de openbare ruimten, zoals de gang en huiskamers op het hospice. Op de gastenkamers kiezen mensen zelf wat ze willen.

Het is mogelijk de expositie te bezoeken. Wel graag dan van te voren bellen: 030-6984280.

Of bezoek de kunstuitleen van Abrona: https://kunstabrona.auralibrary.nl/auraicx.aspx
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Hospice Heuvelrug:
Een goed huis

Meer over bewoners van Abrona:
Sterren van de Berg

Volgende bericht:
Programma Gluren bij de Buren bekend

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.