Unieke verhalen in Zeister dialect

26 oktober 2022
tekst en foto: Ronald van Gemeren

Het komende Wereldwijd Vertelcafé Zeist op vrijdagavond 4 november wordt een heel bijzonder en uniek vertelcafé. Dan zullen twee geboren en getogen Zeistenaren, te weten Dick van de Kamp en Charles Carrière, samen in het Torenlaan Theater op humorvolle wijze terug gaan naar het Zeist-van-Toen. Smakelijke en ontroerende verhalen, gekruid met het mooie en bijna uitgestorven Zeisterse dialect passeren dan de revue.

Zeister dialect? Ja, dat bestaat echt! Maak kennis met een zekere “Arie uit Zeist”, die in de naoorlogse jaren veelvuldig als een “Simon Carmiggelt” zijn belevenissen in de krantenkolommen met de lezers deelde. In een filmpje komt Arie echt tot leven.

Na de pauze komen een drietal andere vertellers aan het woord. Zij nemen je met hun mooiste verhalen mee naar gedroomde werelden, het land van fantasie, de werkelijkheid of wat er maar te vertellen is. Het blijft elke keer weer een verrassing. En soms ook met een boodschap die je mee naar huis neemt.

‘Verhalen verbinden mensen’, dat is waar het de vertellers om gaat: De wereld een stukje mooier maken. En ook al stijgen bijna overal de prijzen….. de toegang voor het vertelcafé is geheel gratis. We staat aan het einde van de avond bij de deur een hoed voor een geheel vrijblijvende bijdrage om de volgende vertelcafés mogelijk te maken.

Dus kom en geniet van een unieke vertelavond op 4 november in het Torenlaan Theater, Torenlaan 38 in Zeist. Aanvang 20 uur. Deur open vanaf 19.30 uur.

Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist is een onderdeel van de Stichting CultuurZeist. Zie voor meer informatie de website cultuurzeist.nl of mail naar zeistvertelt@gmail.com
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over het Vertelcafé:
Vertelcafé Zeist bestaat vijf jaar

Nog meer over het Vertelcafé:
Wereldwijd Vertelcafé Zeist weer open

Volgende bijdrage:
Maak het mooi

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.