Hoe beleef jij op donderdag 28 maart The Passion in Zeist?

Ik ga het live bekijken in het Centrum
33% (126 stemmen)
Ik neem er aan deel als figurant
1% (5 stemmen)
Ik kijk in de horeca op een groot scherm
1% (4 stemmen)
Ik kijk thuis op tv
23% (90 stemmen)
Ik kan de 28e helaas niet, ik ga terugkijken
4% (15 stemmen)
Niet, het heeft niet mijn interesse
16% (60 stemmen)
Niet, het is mij te religieus
4% (17 stemmen)
Niet, ik vind 7 ton teveel subsidie hiervoor
18% (68 stemmen)
Aantal stemmen: 385

Reacties

Ik heb avonddienst in het UMC Utrecht dus kan helaas niet live komen kijken

Als je een verhaal brengt, doe het dan goed. Volgens de Bijbel en niet naar eigen inzicht

Als bewoner van de Herenlaan zal ik er vanaf 21 maart last van hebben. De rijrichting op Nooitgedacht zal omgedraaid worden wen de toegang vanaf de Slotlaan via de Jufferstraat zal afgesloten worden waardoor straks al het verkeer voor de Herenlaan eerst Nooitgedacht zal belasten en al het verkeer dat Nooitgedacht verlaat door de Herenlaan zal rijden. Het eerste stuk Nooitgedacht van af de Hogeweg zal weer tweerichtingverkeer worden. Waarom de toegang vanaf de Slotlaan via de Jufferstraat wordt afgesloten is mij een raadsel, zou een hoop ongemak wegnemen als die open blijft. Dat de gemeente Zeist zeven ton subsidie geeft vind ik onverteerbaar. Voor dat geld kan toch waaraxchtig wel een betere bestemming gevonden worden?!

Ik was te voorbarig en had de route-omleggingen niet goed gelezen. Alleen op 28 maart hebben wij in de Herenlaan en Nooitgedacht last van het gebeuren. Blijft de vraag waarom de producenten van de passion niet gewoon zelf volledig voor alle kosten moeten opdraaien.

Het spektakel heeft niets meer te maken met het lijden en sterven van onze Heiland. Hij stierf als Zoon van God om onze zonden van ons weg te nemen. Daar past alleen stille verwondering bij.

Zeven ton aan gemeenschapsgeld en behoorlijk wat overlast door het afsluiten van allerlei wegen voor een melodrama vol vals sentiment. Wie wordt hier beter van? In ieder geval NIET de bewoners van Zeist

Helemaal eens dat deze belachelijke vertoning nog opgevoerd wordt. Het geld had Zeist beter aan de voedselbank kunnen geven, of voor verbetering van voet- en fietspaden gebruiken. Ook de middenstand zal niet blij zijn dat Zeist moeilijk bereikbaar is voor velen, ook een bioscoop bezoek bij Figi zit er voor minder mobiele personen niet in want parkeren is onmogelijk gemaakt. Alles moet twee weken wijken voor 90 minuten televisie, ook nog eens een programma van zeer matige kwaliteit.

Ik dacht in eerste instantie leuk ff wat anders op donderdagavond. Kijkje in de tv keuken. Ben niet gelovig.. of zo...
MAAR nu dat ik hier lees dat er 7 ton gaat naar de producenten schrik ik daarvan. Dat afgezien van alle andere bijkomende kosten (afzettingen/politie etc) Waarom? Om Zeist op de kaart te zetten? Commercieel? Dat ten koste van de mensen die het echt nodig hebben?

Samen met mijn dochter, nichtje & partners kijken we in de middag naar de live uitzending. Liggend in het zwembad, de TV op de porch, glas wijn in de hand.
Het leven is goed op Bonaire!

Geweldig evenement in Zeist die rechtsom of linksom de nadruk legt op het geloof.

Ik heb avonddienst in het ziekenhuis waar ik werk

Nu al is De Passion een groot succes. Iedereen in ons mooie dorpje heeft het er over. En dat is goed. Of je nu vóór of tegen bent, het geld al dan niet goed besteed vindt, de wegomleggingen wel of niet doordacht vindt. Samen ‘het’ ergens, wél of niet over eens zijn, versterkt de sociale cohesie, ofwel het ‘Wij’ gevoel. ‘Het Geloof’ kan wel steun gebruiken, zeker in dit ongewisse tijdsgewricht. Ik wens een ieder én op zijn eigen manier waarin hij/zij in dit leven staat, gelovig of ongelovig of agnost of atheïst een heel bijzondere Paasviering dit jaar. Geloven en laten geloven is mijn credo. Daar heb ik persoonlijk vrede mee. Ga ik kijken ? Jazeker.

Ik ga mee Lopen met de progressie achter het kruis aan .

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.