Vocal Vision

31 mei 2023
tekst: Mechteld van der Vleuten; foto’s: Michael Gornig

Het Zeister a-capellakoor Vocal Vision bestaat uit zo’n 20 zangers en zangeressen die onder leiding van Susanne van Althuis nummers uit de pop & jazz zingen. De groep laat graag verschillende stijlen horen, van ballads tot up-tempo nummers en van pop/funk tot het downtempo genre. Vocal Vision treedt regelmatig op voor publiek, op eigen concerten, festivals en feesten. “We streven naar kwaliteit en originaliteit, zowel in de muziek als in de presentatie. Afgelopen maart deden we mee aan het Balk festival, waar we als koor mooie feedback kregen van een vakjury. Dit gebruiken we vervolgens om verder te werken aan expressie, presentatie en performance op het podium.” Het streven is om het publiek iedere keer opnieuw te verrassen met de muziekkeuzes en door emoties met de zang over te brengen. Dat dit het publiek ook werkelijk raakt is ook wel gebleken; Vocal Vision won ooit de publieksprijs bij het Amusement & Korenfestival in Zeist.

Vocal Vision is ook een gezellige groep die veel plezier heeft samen. Elk nieuw koorlid wordt gekoppeld aan een buddy die hem of haar wegwijs maakt binnen de groep. De leden repeteren elke week samen aan de zang en de ‘staging’. Ook worden regelmatig workshops georganiseerd om vaardigheden als ritme en stemgebruik te verbeteren. Na de repetitie wordt er vaak nog even nagepraat en nagezongen bij de bar.

Vocal vision is 20!
Vocal Vision in in 2003 opgericht en bestaat inmiddels 20 jaar. Het koor startte onder leiding van Matthijs Overmars. Na Annemiek van der Ven, Jurriaan Grootes, Susanne van Althuis en Kim Verest is Susanne van Althuis sinds 2022 terug als dirigent-arrangeur. Zij kon Vocal Vision gewoon niet missen! Susanne heeft als muzikaal leider een passie voor koorzang en een talent voor arrangeren. Met haar inzet zorgt zij ervoor dat elke zanger(es) in het koor zich thuis voelt, en wij als groep samen optreden, naar elkaar luisteren en samen zingen. Daarnaast zorgt zij ervoor dat er een prettige groepsdynamiek is waarin elke stem belangrijk is. Susanne heeft daarbij oog voor de individuele zanger en streeft vanuit een goede sfeer naar het beste resultaat. Zij gelooft in de kracht van elke stem, leert het koor verschillende zangstijlen en technieken met gebruik van ‘vocal leadership’ en laat Vocal Vision stralen op het podium.

Susanne van Althuis heeft na haar bachelor “Docent Muziek” nog verschillende aanvullende cursussen gevolgd op het gebied van koorleiding en arrangeren, onder meer van Tijs Krammer en Merel Martens. Susanne heeft onlangs haar master “Innovative Choir Directing” aan The Royal Academy of Music in Aalborg in Denemarken behaald. Ze is sinds 2015 actief als koordirigent en arrangeur en is zelf ook zelf een gepassioneerde zangeres.

Vocal Vision heeft dit jaar een kwaliteitsimpuls op de agenda staan door intensiever te repeteren, meer nieuwe nummers te leren en workshops (denk aan stemklank, staging etc) te volgen. De nummers worden deels door onze dirigente Susanne gearrangeerd of zelfs helemaal gecomponeerd en geschreven.

Save the date: 4 november 2023 lustrumconcert Vocal Vision @ FigiZeist
Vocal Vision heeft grote plannen voor 2023: “het jaar waarin we vieren dat we 20 jaar worden! In november organiseert het koor daarom een groot lustrum concert in Zeist. Details hierover volgen op onze website www.vocalvision.nl en op Facebook.”

Ben je benieuwd of wil je meedoen?
Ben je benieuwd naar Vocal Vision? Kijk dan op een van onze social media kanalen (Twitter, Youtube, Instagram en Facebook). Onze website is onlangs volledig vernieuwd.

Klinkt dat goed? Denk je eraan om zelf ook eens te gaan zingen, en vind je het leuk om samen te zingen? Kom gerust eens kijken. Het koor repeteert iedere woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in “Het Volksgebouw” aan de Minckelerslaan 36A in Zeist. Op dit moment staan er nog vacatures open voor Bassen, Tenoren en Mezzi sopranen. Je kunt een mailtje sturen naar info@vocalvision.nl met je naam, leeftijd, stemsoort en motivatie. Je wordt dan uitgenodigd voor een kijkavond, daarna kan je kiezen of je ook auditie wilt doen. Meld je snel aan voor een auditie en vier het 20-jarig bestaan van Vocal Vision in 2023 mee!
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over cultuur:
Uit in Zeist

Mechteld schreef eerder:
Huurders in een VvE, goed idee!

Volgende column:
Burgerberaad over Oud en Nieuw

 

Reacties

Ik las op de website van het koor dat ze nieuwe leden verwelkomen, maar die mogen niet ouder zijn dan 55 jaar.....

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.