Start Amateurvoetbal 2020-2021

Foto: Dit is zoals het hoort bij een sportclub: allemaal op de fiets!

20 september 2020
tekst en foto: Henk Martens

Soms mopperen wij, voetbalvrienden in Zeist, weleens over de KNVB. Terwijl ons dorp alleen maar bekend is geworden door de KNVB. Het begon allemaal eerst met het Sportpark KNVB. Laten werden er gebouwen bijgeplaatst en kwamen de kantoren erbij. Nu heet het al “KNVB Campus”.

Maar diezelfde KNVB heeft het toch mooi bedacht voor de amateur-clubs: voordat de competitie gaat beginnen, eerst iedereen drie wedstrijden laten spelen in de vorm van een bekercompetitie. Voordeel is natuurlijk voor een vereniging: je hoeft niets zelf te regelen, oftewel het zijn oefenwedstrijden. Als je goed je best doet dan kan je verder spelen in die bekercompetitie. Wie hebben het goed gedaan in die bekercompetitie: Jonathan en DOSC, helaas dus maar twee poulewinnaars. Dat is toch een beetje een tegenvaller. Is dat een teken voor de competitie? Trouwens voor Jonathan en DOSC zal het niet makkelijk worden in de volgende bekerronde (13 of 14 oktober). Jonathan mag het opnemen tegen DHSC (u weet wel, de club van Wesley Snijder) en DOSC moet naar Maarssen, ook niet mis.

Maar zaterdag begon het toch echt, de competitie, met helaas maar twee clubs die begonnen met een thuiswedstrijd, Jonathan en Patria.

Verwacht nou niet dat ik wedstrijdverslagen ga maken, dat is niet zo leuk. Meer een totaaloverzicht. Ik was de eerste helft bij de wedstrijd van Jonathan. Wat daar opviel: weinig toeschouwers. Ik vroeg het aan Slotstad verslaggever ter plekke Ap van Beek, “ Het is nog het begin, we moeten nog wennen”. Zelf denk ik dat ook. Mooi weer, misschien zelf aan het sporten, kan allemaal. Nog iets opvallends, een leeg clubhuis en een volle fietsenstalling (zie foto).

Dan maar naar de buren. Patria speelt nu samen met FZO op één complex. Beide hebben nog hun eigen clubhuisje, maar in de toekomst wordt het een mooi gezamenlijk clubhuis.

Hier viel op dat er meer toeschouwers waren dan bij de buren Jonathan, terwijl Jonathan toch een klasse hoger speelt. Aan het voetbal was dat wel te merken. Maar misschien kwam dat ook omdat Patria nogal wat spelers miste.

Deze eerste zaterdag werd er alleen maar gewonnen door Jonathan, 3-2 van Hees. De rest verloor: FZO bij VVZ’49 met 3-2, SV Zeist bij Altius 2-0, DOSC bij CJVV ook 2-0, Austerlitz verloor met 5-0 bij SV Panters in Veenendaal en ook helaas Patria verloor zijn eerste thuiswedstrijd op hun nieuwe terrein, met 1-3 van Candia’66. Hopelijk komen er betere tijden voor onze Zeister clubs.

 

Volgende column: Vakantiegevoel

 

Comments

Zowel niks over Saestum heren 1 als Saestum vrouwen 1...
Conclusie: net nieuw in Zeist of als columnist onbekwaam...
Maar wees welkom om ook eens bij deze mooie voetbalclub langs te komen. Google het adres maar...

Natuurlijk kom ik ook bij Saestum langs, alles op zijn tijd. Maar misschien wil je mij een beetje helpen ik ben op zoek naar oude foto's van het veld waar vroeger >Kroostweg< was tegenover de Noordweg was.

Beste Vincent, Ik vind jouw conclusie net nieuw in Zeist of als columnist onbekwaam totaal nergens op slaan. De heer Martens, die zo veel voor de sport in Zeist heeft betekent, beperkt zich in zijn bericht, om hem moverende redenen, tot het zaterdagvoetbal van afgelopen weekeinde. Dat jij hem niet kent zoals blijkt uit jouw reactie zegt meer over jouw kennis van Zeist dan die van de heer Martens die voorzover ik hem ken echt nog wel een keer bij jouw cluppie langs zal komen! Ik wens zowel de dames als de heren veel van Saestum veel succes de komende wedstrijden!

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.