Vakantiegevoel

17 september 2020
tekst: Marcel Leenders; foto: Pixabay

Het kan goed zijn dat u dit jaar, in deze Coronatijd, niet op vakantie bent geweest. En al helemaal niet die wereldreis hebt kunnen maken die al zo lang op uw verlanglijstje staat. Maar wees gerust, want niets is onmogelijk, ik heb namelijk een meer dan redelijk en goedkoop alternatief voor u…

Loop eens bij de bibliotheek van Zeist of de boekhandel naar binnen, ga naar de afdeling reisboeken, en pak daar de biografie van Darwin (‘the voyage of the beagle’) uit de schappen. Neem dat boek mee naar huis, neem plaats in uw favoriete stoel, leg het boek op schoot, draai het om, en lees de tekst op de achterflap, zodat u wel weet waar u aan begint, voordat u aan boord gaat van het schip ‘de Beagle’.

Ik beloof u, het wordt een avontuurlijke, onvergetelijke reis langs vreemde continenten en oorden waarvan u het bestaan niet wist. Een schat aan kennis vergaren over de natuur in het bijzonder en het leven in het algemeen. En als u de laatste bladzijde eenmaal heeft omgeslagen en iemand vraagt waar u al die tijd bent geweest, kunt u vol trots en naar waarheid zeggen: "Op een fantastische, unieke, enerverende en onvergetelijke wereldreis. Ik heb er helaas geen foto’s van kunnen nemen, maar kan je er wel alles over vertellen."

 

Volgende bijdrage: De Schildersalon

 

Bijdrage: 
Column: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.