Poëzievoorstelling ‘BOEM! Paukeslag’

14 januari 2023
tekst: Jantsje de Boer; foto: Gerard Beentjes

Zondagmiddag 29 januari brengt de dichtgroep ‘De Alpejagers’ met haar programma ‘BOEM! Paukeslag’ in de boekhandel van Kramer & Van Doorn een ode aan de Vlaamse dichter Paul van Ostaijen. Deze dichtgroep heeft in veertien eerdere voorstellingen het publiek weten te boeien door de op papier grafisch aparte gedichten van Paul van Ostaijen uit te voeren in een klankspel van menselijke stemmen.

Het gezelschap ‘De Alpejagers’ bestaat uit de dichters Nanny Luijsterburg, Mia Wittop Koning, Gerard Beentjes, Jaap Lemereis en Ali Şerik. Veel mensen kennen ‘BOEM! Paukeslag’ en de ‘Singer Slinger Naaimasjien’ nog uit hun schooltijd, maar ‘De Alpejagers’ laten de gedichten op een volstrekt eigen wijze horen. 

Ook brengen ‘De Alpejagers’ eigen gedichten, waarbij zij zich hebben laten inspireren door hun Vlaamse voorbeeld. Eerder waren zij al te zien in Eemnes, Amersfoort, Alkmaar, Hilversum en Utrecht. Deze voorstelling vindt plaats in het kader van de Poëzieweek (26 januari t/m 1 februari)

Kortgeleden verscheen van Ali Şerik het epos ‘Land van Weemoed’. Het boek verhaalt in een gedicht van meer dan vierhonderd de geschiedenis van een vergeten generatie, de eerste generatie gastarbeiders uit Turkije. Na afloop van de voorstelling kunnen toeschouwers zijn boek kopen en door de dichter laten signeren.

Organisatie: Literair Zeist in samenwerking met Boekhandel Kramer & Van Doorn. De voorstelling vindt plaats in de boekwinkel van Kramer & Van Doorn, Slotlaan 221 in Zeist. Aanvang: 14.30 uur. Toegang: gratis, vooraf aanmelden via info@kramerenvandoorn.nl. Meer informatie: www.literairzeist.nl.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

  


Meer over Literair Zeist:
Literair Zeist

Meer over Kramer & van Doorn
Kramer & van Doorn

Volgende artikel:
Popkoor Unmute breidt uit

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.