poëzie

Bibliotheek

Gedicht
Ter gelegenheid van een tentoonstelling in de bibliotheek rond de Poëzieweek schreef stadsdichter Jan-Paul Rosenberg in opdracht van KunstenHuis Idea het gedicht 'Bibliotheek'.
tekst: Jan-Paul Rosenberg; foto: Mel Boas

Poëzievoorstelling en boekpresentatie

Aankondiging
Zondagmiddag 28 januari brengt de dichtgroep ‘De Alpejagers’ in het kader van de Poëzieweek (25 t/m 31 januari) in boekwinkel Kramer & Van Doorn een ode aan Jan Jacob Slauerhoff: ‘Alleen in mijn gedichten kan ik leven’. Aansluitend zal Fred Penninga zijn nieuwe boek ‘Vrij van erfbelasting’ presenteren.
tekst: Jantsje de Boer; foto's: Gerard Beentjes

Klassieke Russische poëzie

Aankondiging
Donderdagmiddag 7 december houdt Willibrord Ruigrok in het Torenlaan Theater een lezing over de Russische klassieke poëzie. Natuurlijk gaat het over de dondersteen Poesjkin. Maar ook over Brodski, Pasternak, Achmatova, en andere bekende en minder bekende dichters.
tekst: Jantsje de Boer en Leonie Silkens

Dichter bij de Zorg

Artikel
De wethouder voor cultuur en zorg prees Literair Zeist voor het initiatief om met poëzie de zorg op een andere manier onder de aandacht te brengen. Hij deed deze uitspraak in het Dorpshuis ’t Trefpunt in Austerlitz, toen hij drie gedichten op grootformaat posters had ontvangen, tijdens de slotbijeenkomst van Dichter bij de Zorg.
tekst: Gerard Beentjes, foto’s: Jantsje de Boer, Gerard Beentjes, Sanne van Leeuwen