Welke boeken troosten jou als ouder van een overleden kind?

15 september 2022
tekst: Paula Harte; foto: Carla Tilma-Greeven

De vereniging Ouders Overleden Kind (OOK) maakt dankbaar gebruik van de vele boeken die verschijnen rond rouw, overlijden en verlies. Hiermee steunen we lotgenoten, op zoek naar herkenning en perspectief. OOK heeft inmiddels veel boeken op de website verzameld die gaan over rouw en verlies. De meeste boeken zijn geschreven door lotgenoten, een aantal door professionals. Maar ook andere boeken, die niet zo direct over de dood van een kind gaan, kunnen troost bieden.

Op zaterdag 15 oktober organiseert OOK een boekenmiddag in Zeist. Op die dag brengen we onze favoriete boeken en/of teksten mee. Eerst doen we een kennismakingsrondje met koffie, thee en wat lekkers. Vervolgens bespreken we de teksten in kleine groepjes met elkaar. Wat heeft je geraakt en waarom? Sommige mensen lezen graag veel over verlies en hoe mensen daarmee omgaan. Het kan zijn een roman of een ervaringsverhaal, of zelfs een meer “wetenschappelijk” boek. 

In de pauze leggen we onze boeken/teksten op een grote tafel (waar al veel boeken liggen). Daar kan iedereen in snuffelen om ideeën op te doen. Dan vertellen we elkaar in de grotere kring over onze ervaringen van deze middag. Het doel is met elkaar te delen wat ons raakt, verder helpt, houvast biedt of anderszins. Wat geeft jou kracht of inspiratie om verder te gaan? 

Wil je vertellen wat het boek jou brengt of bracht? En verhalen van anderen horen welk boek hen helpt? Kom dan op 15 oktober tussen 14 en 16 uur naar de Arnhemse Bovenweg 12 – 103, 3708 SH Zeist.

Fijn als je je vooraf aanmeldt via deze pagina: https://www.oudersoverledenkind.nl/agenda/in-gesprek-over-boeken-die-steunen/

Bijdrage: 
Artikel: 

  


Volgende bijdrage:
Literatuurquiz in Bibliotheek Zeist

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.