ZilverFitness: sterker worden met bot- en spierversterkende oefeningen

ZilverFitness biedt functionele bot- en spierversterkende training aan mensen die overdag een uurtje de tijd hebben. Je traint in een kleine groep gelijkgestemden van maximaal 10 personen. Het gehele uur is onder leiding van een vaste en ervaren coach. Je volgt een trainingsprogramma, maar wel op je eigen niveau. De oefeningen hebben te maken met alledaagse bewegingen, zoals tillen, hurken, duw- en trekbewegingen.

Spierafname
Als je ouder wordt, worden simpele dingen zoals boodschappen tillen of traplopen steeds zwaarder. Je wordt minder soepel en sterk. Maar met bot- en spierversterkende oefeningen kun je weer sterker worden. Ben-Anne (53) van ZilverFitness legt uit: ,,Na je 30e neemt de botdichtheid af en worden je spieren langzaamaan wat dunner. Elk jaar lever je een klein beetje spiermassa in. Naarmate je ouder wordt gaat dat sneller en op 70-jarige leeftijd is dat gemiddeld 3% per jaar. Logisch dat sommige zaken dan moeilijker gaan.” Met ZilverFitness kun je zelf maatregelen nemen om je spiermassa en botdichtheid op peil te houden. Daarmee blijf je met meer gemak de dagelijkse dingen doen en word je uiteindelijk minder snel afhankelijk van anderen.

Gezondheidsraad
Ook de Gezondheidsraad adviseert om minimaal twee keer per week bot- en spierversterkende oefeningen te doen, naast 150 minuten per week bewegen. Ben-Anne legt uit: ,,Het is daarbij de bedoeling dat de oefeningen zwaar genoeg zijn en dat je je spieren gaat voelen. Dat is nodig om sterker te worden. De grootste uitdaging zit in de houdingsspieren. Dit zijn de niet zichtbare diep gelegen spieren rondom het bekken en tegen de ruggengraat aan. Zij zorgen voor een stabiele romp. Deze spieren train je niet door een wandeling, maar juist met losse gewichten en bewegingen met het hele lichaam. Ook neurowetenschapper Erik Scherder is een enorme voorstander van bewegen en krachttraining. Volgens hem is het zelfs hét antwoord op het coronavirus.” Lees hier meer.

Reviews
“We zijn dus geen gewone fitness club met allerlei apparaten waarbij je het gevoel hebt dat je aan je lot wordt overgelaten. We trainen functionele bewegingen waarbij de coach let op de kwaliteit van bewegen en je stimuleert of juist afremt als je te hard gaat voor je eigen niveau. Op onze website www.zilverfitness.nl staan een aantal reviews van onze leden, ook uit Zeist!”

Gratis proefles
ZilverFitness heeft meerdere locaties in het land. 2,5 jaar geleden is ZilverFitness gestart in Zeist. De leeftijd van de deelnemers ligt tussen de 58 en de 79 jaar. De trainingsaccommodatie is gevestigd op de Woudenbergseweg 19E2. Dat is op het bedrijventerrein tegenover Hotel Oud London.

Ben je enthousiast, kom dan voor een gratis proefles. Daarna is er een proefmaand. Geen lange contracten, geen inschrijfgeld en wél maandelijks stop te zetten. Alle RIVM richtlijnen voor de sport worden volledig nageleefd.

Word ook sterker, fitter en verhoog tegelijk je weerstand! Bel Ben-Anne op 030-752 35 48 of stuur een mail naar info@zilverfitness.nl

 

ZilverFitness
Woudenbergseweg 19E2, 3707 HW, Zeist
Op het bedrijventerrein tegenover Hotel Oud London
tel: 030-752 35 48
www.zilverfitness.nl

 

Volgende column: Stille verandering op de Steynlaan

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.