28 activiteiten in Week van de Duurzaamheid

6 oktober 2020
tekst: Hans Snel; foto: Natuurlijk Sportief Buitenspelen

De eerste Week van de Duurzaamheid in Zeist biedt een gevarieerd programma aan duurzame activiteiten. 28 organisaties bieden een activiteit aan, op één of meerdere dagen in de week van 10 tot en met 17 oktober 2020. Leer winkelen zonder afval in de Zero Waste Tour. Neem deel aan een online sessie over de luchtkwaliteit in Zeist. Maak een proefrit in een elektrische deelauto of op de nieuwe elektrische deelscooter. Ga bij een bewoner in jouw wijk op bezoek om een groen dak te bekijken. Leer je eigen wormenhotel maken op de Boswerf. Maak van gebruikt plastic je eigen handige karabijnhaak. Of trek de natuur in tijdens één van de organiseerde wandelingen. En nog veel meer. Samen Duurzaam Zeist adviseert om op tijd te reserveren, want vrijwel alle activiteiten hebben een beperkt aantal deelnemers in verband met corona. Op www.weekvandeduurzaamheidzeist.nl staat het complete programma.

In verband met de corona-maatregelen vindt een aantal activiteiten online plaats. Zo kunnen ook mensen die zich optimaal willen beschermen aan de week deelnemen. Zoals een bijeenkomst over de luchtkwaliteit in Zeist aan de hand van twee jaar meten. En een inspiratiesessie over het voeren van klimaatgesprekken. Stadslab Zeist organiseert een doe-tank over circulair wonen en zelfbouw in Zeist. En de Duurzame Energie Coöperatie Zeist organiseert een online workshop over het ontwikkelen van een duurzaam energieproject.

Samen Duurzaam Zeist heeft alle organisatoren van fysieke bijeenkomsten gevraagd om zelf een coronaplan te maken. En aan deelnemers wordt gevraagd om de maatregelen serieus te nemen en aanwijzingen van de organisator op te volgen. “Als iedereen hieraan meewerkt”, aldus Willy Douma, coördinator van de week, “maken we er samen een feestelijke duurzame week van.”

Samen Duurzaam Zeist is een brede duurzaamheidsbeweging van inwoners en organisaties, ondersteund door de gemeente. Zij dragen elk op hun eigen manier en met hun eigen initiatief bij aan een duurzaam, groen en gezond Zeist.

 

Volgende bijdrage: Jazz On The Sofa

 

Bijdrage: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.