Vertelcafé Zeist viert Wereld Vertel Dag met vertelbuffet

9 maart 2024
tekst en foto: Ronald van Gemeren

[Update: dit evenement is inmiddels helemaal uitverkocht]

Aan het begin van de lente vieren alle verhalenvertellers over de hele wereld de Wereld Vertel Dag. Een dag om het vertellen voor het voetlicht te brengen. Niet dat dat nodig is, want vertellen is de alleroudste en nog steeds actieve cultuurvorm die de wereld kent. Het 'vertellen' staat daarom ook niet voor niets op de Immateriële Erfgoedlijst van Unesco.

In Zeist houdt de Werkgroep Zeist Vertelt (onderdeel van de Stichting CultuurZeist) dit oude cultuurgoed springlevend. Al weer ruim 10 jaar organiseert de Werkgroep de Vertelcafé's, meestal in het Torenlaan Theater. En zo ook dus op vrijdag 22 maart. Geen gewoon vertelcafé, maar ter gelegenheid van Wereld Vertel Dag een vertelcafé rond een vertelbuffet.

De koks van het Torenlaan Theater verzorgen dan een heerlijk Hollands buffet van drie gangen. En tussen de gangen door worden er verhalen verteld. Vast ook eetverhalen om de eetlust op te wekken. En daarnaast een diversiteit aan andere verhalen. De vertellers van Zeist studeren steeds nieuwe verhalen in. Dit alles wordt opgeluisterd met mooie muziek.

Deze bijzondere viering van de Wereld Vertel Dag vindt plaats op vrijdag 22 maart 2024, aanvang 17.00 uur in het Torenlaan Theater. Het duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Reserveer tijdig een plek aan de tafel.

Voor dit vertelcafé is het noodzakelijk om je van tevoren op te geven. Dat kan via de website en daarna agenda van het Torenlaan Theater: www.torenlaantheater.nl en via de website van cultuurzeist: https://cultuurzeist.nl/agenda-evenementen/wereldverteldag-vertelmaaltijd/

De toegang, de heerlijke maaltijd en een drankje kost bij elkaar € 23,50 per persoon. De verhalen krijg je er gratis bij! Tijdens het bestellen kan je aangeven of je vegetarisch zou willen eten. Na het reserveren en betalen ontvang je het toegangskaartje. Doe dat voor 18 maart.

Kom en geniet.

Voor meer info: zeistvertelt@gmail.com
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Oudere column over het Vertelcafé Zeist:
Vertelcafé Zeist bestaat vijf jaar

Binnenkort ook in het Torenlaan Theater:
Sexteto Recuerdo

Volgende artikel:
De Tassenfabriek

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.