Nieuwe sport in Zeist: Padel!

12 maart 2020
tekst: Nicolet Jager; foto's: Shot

Zeist heeft er vanaf dit voorjaar een nieuwe sport bij: padel. Padel is een combinatie tussen tennis en squash. Je speelt het buiten, op een baan met een net en een glaswand. Afkomstig uit Zuid-Amerika, is padel momenteel de snelst groeiende sport in Europa.

Padel is een sport voor jong en oud. Deze sport is minder technisch dan tennis en daardoor gemakkelijk te leren. Bovendien is het een gezellige sport, je speelt het twee tegen twee.

In korte tijd zijn in Nederland al meer dan driehonderd padelbanen aangelegd. In Zeist worden nu 3 banen aangelegd op het park van tennisclub SHOT. Dit ligt op de hoek van de Verlengde Slotlaan en de Krakelingweg.

Momenteel is de fundering voor de drie nieuwe banen helemaal klaar. Nog deze maand wordt gestart met de opbouw van de banen. Hoe snel de bouw al gaan, hangt onder ander af van de weersomstandigheden. De voorlopige opening staat gepland rond half april. 

Aanmelden voor padel kan via de website van Shot. De club verwelkomt je graag! Via de website kan je je ook inschrijven voor proeflessen en competitie. Iedereen kan padellid worden zonder tennislid te zijn van Shot. Vrij spelen kan de hele week van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Voor het reserveren van een baan kan je straks elektronisch afhangen. Er zijn trainers voor ervaren padel spelers en zeker ook voor beginners. 

Er is nog volop plaats voor junioren. Voor senioren is er ook nog plek, maar het loopt snel vol. Aanmelden als lid en voor lessen kan via de website. Kijk voor alle informatie op www.shotzeist.nl/padel.

 

Volgende column: In geuren en kleuren...

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.