Buddy’s gevraagd voor mensen in laatste levensfase

14 oktober 2021
tekst: Anja Oosterhoff; foto: Ellen Teunissen

NPV-Zeist heeft weer plaats voor nieuwe vrijwilligers. De vraag naar buddy’s of vrijwilligers die ondersteuning bieden bij ernstige ziekte of bij de laatste levensfase is groot.

Als het einde nadert willen mensen graag thuis sterven, omringd door hun dierbaren. Dat betekent vaak dat degene die mantelzorg biedt een pittige taak heeft, maar wel heel gemotiveerd is om het vol te houden. Een vrijwilliger die langskomt kan dan verlichting geven. Een vrijwilliger luistert, helpt met eten of drinken, is er gewoon, kan even meedenken, iets voorlezen, gezelligheid meebrengen en rust.

Het is dankbaar werk, vaak groeit er in deze laatste fase een mooi contact, is niet alleen de kwetsbare mens geholpen, maar heb je er als vrijwilliger ook wat aan, een betekenisvolle dag, een onvergetelijk moment, of iemand die uitziet naar je komst.

Wil je ook het verschil maken? Word vrijwilliger!
Introductie training op 5 en 19 november.

Bel of mail gerust voor meer informatie naar de coördinatoren Anja Oosterhoff of Janine Jonker, tel: 06-10515337, u kunt ook mailen naar info@npvzeist.nl. Of kijk op onze website: www.npvzeist.nl
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over stervensbegeleiding:
Een goed huis

Meer over levenseinde:
Een bijzondere ontmoeting

Volgende column:
K

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.