OPROEP: personages gezocht voor documentaire

24 augustus 2019
tekst en foto: Koosje de Pooter

De dood is een onderwerp waar we het niet graag over hebben, ook documentairemaakster Nicky Maas werd niet graag geconfronteerd met haar eigen sterfelijkheid en was zelfs bang voor de dood. Totdat ze op het sterfbed van haar opa kennis maakte met een nachtwaakster. De band die haar opa in korte tijd opbouwde met deze onbekende vrouw die ’s nachts bij zijn bed kwam waken fascineerde Nicky.  Naast dat ze zelf nachtwaakster werd besloot ze een documentaire te maken over dit bijzondere vrijwilligerswerk.

In De Nachtwaker volgen we Janneke, zij is al 15 jaar vrijwilligster in de palliatieve terminale thuiszorg.  De film onderzoekt wat het doet met Janneke als mens om zo vaak met de dood geconfronteerd te worden. Hiervoor is het belangrijk haar te volgen tijdens het nachtwaken bij mensen thuis. Daarom zijn wij op zoek naar cliënten die open staan om gefilmd te worden tijdens het nachtwaken. Dit gebeurt altijd in respectvol overleg met familie en de cliënt zelf. Kent u iemand die zou willen meewerken aan de film, of bent u dat zelf? Kijk voor meer informatie op www.tangerinetree.nl/denachtwaker of neem contact op met Nicky Maas via denachtwaker@tangerinetree.nl.

Kijk voor de persoonlijke oproep van Nicky Maas hier: 

 

Artikel: 

Reacties

Mjjn moeder is 83 en ik probeer me voor te bereiden op het moment dat zij er niet meer is. Ze is helemaal niet in levensgevaar maar wordt wel steeds afhankelijker door haar ouderdom, levensgebeurtenissen en met name afnemende mobiliteit. Toen ik jong was, werkte mij moeder als stervensbegeleider, bij mensen thuis en ook in hospices. Zij heeft ervaring met de dood van anderen.. Haar eigen ouders overleden toen ze net 20 was; haar moeder toen ze in verwachting was van mijn oudste zus. Als jullie hier aanknopingspunten zien voor de documentaire, overleg ik graag met jullie en haar om mee te werken.

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.