Herfstconcert Zeister Muziekdagen

4 november 2023
tekst: Tia Schutrups

Met de aanhoudende wind en het vallen van de bladeren komen we steeds meer in de stemming voor ons Herfstconcert! Dit concert vindt plaats op vrijdag 24 november in de Grote Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente te Zeist. Dan maakt het jonge, Poolse Neuma Quartet zijn officiële debuut bij de Zeister Muziekdagen. Tijdens het afgelopen Zomerfestival maakte het ensemble veel indruk in de masterclasses. Op het programma staat onder meer het beroemde strijkkwartet Der Tod und das Mädchen van Franz Schubert, naast werken van Karol Szymanowski en Johannes Brahms.

Neuma Quartet
Onder aanvoering van altviolist Avri Levitan zal het jonge, Poolse Neuma Quartet in dit concert zijn officiële debuut maken bij de Zeister Muziekdagen. Het kwartet bestaat uit de violisten Sławomira Wilga en Mickał Nowak, altvioliste Nela Zaforemska en celliste Agata Nowak. Onlangs was het Neuma Quartet prijswinnaar tijdens de Karol Szymanowski International Music Competition 2023 in Polen.

Op het programma staat onder meer het beroemde strijkkwartet Der Tod und das Mädchen van Franz Schubert, naast werken van Karol Szymanowski en Johannes Brahms.

Het Herfstconcert vormt tevens de afsluiting van de tweede Musethica-week dit jaar in Zeist. Avri Levitan, directeur van Musethica en een goede bekende bij de Zeister Muziekdagen zal, voorafgaand aan het concert een week lang samenwerken met het Neuma Quartet tijdens besloten concerten in sociale instellingen.

Programma
Franz Schubert – Strijkkwartet nr. 14, D 810, 'Der Tod und das Mädchen'
Karol Szymanowski – Strijkkwartet nr. 1, op. 37
Johannes Brahms – Strijkkwintet nr. 2, op. 111

Tickets
Herfstconcert Zeister Muziekdagen
Vrijdag 24 november, 20.15 uur
Grote Kerkzaal Evangelische Broedergemeente, Zeist
Bestel tickets via www.zeistermuziekdagen.nl
Bij boekhandel Kramer & Van Doorn, Slotlaan 221 in Zeist zijn tickets te koop tegen het standaardtarief.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Hier is het:
Kerk Broedergemeente

Binnenkort ook in de Broedergemeentekerk:
Wonderkind Felix

Volgende bericht:
Nootdweer presenteert: Duze NomShikaShika

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.