De Gouden Koets

1 september 2019
tekst en foto: Ernst van Splunter

Derde dinsdag van september. Hoe is het met de Gouden Koets? Die wordt gerestaureerd en is nog niet klaar. In Den Haag rijdt op 17 september de Glazen Koets koning en koningin naar de Ridderzaal.

In Zeist hebben we daar geen last van. Op dinsdag 17 september zal de Gouden Koets weer veel bewoners van de wijken Hoge Dennen en Kerckebosch naar het Ontmoetingscentrum Binnenbos brengen voor de 'Gouden Koffie' of voor een bezoekje aan de huisarts, apotheek of winkel.

De Gouden Koets en Gouden Koffie (waar wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten) zijn twee initiatieven die 'Meedoen in Zeist' invulling geven. Ze maken het mogelijk dat zelfstandig wonende ouderen steviger in het leven staan. Eenzaamheid, isolement, afhankelijkheid worden daardoor actief aangepakt. De Gouden Koets bovendien is een elektrisch voertuig, stil en schoon.

Ik heb wel eens gedacht: zou een Gouden Koets, met verschillende haltes rondom het centrum niet de gouden greep zijn voor de verkeersproblemen waar iedereen het over heeft? Moeten we daar niet eens serieus naar kijken?

Voor wie gebruik wil maken van dit bijzondere vervoermiddel of zich als vrijwilliger wilt inzetten om de koets te rijden: post@vriendenvanhetbinnenbos.nl

 

Volgende column: Op de stalen ros naar Utrecht
 

Bijdrage: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.