Legendarische band Flairck in de Oosterkerk

10 februari 2022
tekst: Herma Luiten

Op zaterdag 19 februari om 19.30 uur organiseert Poppodium De Peppel een prachtig en sfeervol concert van de legendarische akoestische band Flairck in de Oosterkerk in Zeist. Flairck brengt inmiddels al 45 jaar cross-overs op het magistrale snijvlak van modern klassiek, celtic folk, wereldmuziek en freestyle jazz. Frivool fluitspel, violen en bassen gecombineerd met gedurfde, theatrale vondsten. Voor deze bijzondere gelegenheid speelt Flairck niet in De Peppel, maar in de Oosterkerk aan de Woudenbergseweg 44 in Zeist. Voor meer informatie en de kaartverkoop: www.peppel-zeist.nl.

Nieuw album: Back Alive
Op dit moment toert de band door het land om haar 25e CD te lanceren: Back Alive. Een album met gloednieuwe muziek, maar ook met frisse arrangementen van de meest toonaangevende eerdere werken van Flairck. Tijdens het concert wisselen ze kersverse composities af met meesterwerken als De Stoomwals, Houten Bruiloft, Voorspel In Sofia en, als uitsmijter, Variaties Op Een Dame.

Nieuwe samenstelling
In 2017 gaven oprichters Erik Visser en Peter Weekers de fakkel over aan de jonge generatie. In de nieuwe samenstelling is Flairck even energiek en instrumentaal acrobatisch, maar met een verfrissende kijk op de eerdere werken. Verwacht een brok energie met een hedendaagse toets én een verfrissende kijk op een indrukwekkend muzikaal verleden!

Coronamaatregelen
Voor een veilige en zo prettig mogelijke ervaring houdt Poppodium De Peppel zich aan de nieuwste maatregelen (zie peppel-zeist.nl/info/coronarichtlijnen). De medewerkers staan klaar om bezoekers te ontvangen en te begeleiden, zodat het voor elke bezoeker een fijne avond is.
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over De Peppel:
De mooiste foto van: Janny Smits

Meer over de Oosterkerk:
Amsterdamse School in Zeist

Volgende interview:
Lijsttrekker SP: David Tompot

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.