Nieuwe inzichten in het bos bij Austerlitz

4 december 2021
tekst: Mariska van de Mortel

Waar word ik écht blij van? Het is een vraag die mij in mijn zoektocht naar een nieuwe baan veel bezighoudt. Ik hoefde daarom niet lang na te denken over het thema van het eerste event dat ik namens JobOn (een community voor en door werkzoekenden) ging organiseren: Drijfveren.

Donderdag 2 december is het zover. Het is kwart voor 9 als ik door de sneeuwvlokken naar het dorpshuis Hart van Austerlitz loop. Dat is het verzamelpunt van het wandelevent dat systemisch coach Nicolienne van Hoeve gaat begeleiden.

We hadden vooraf aangegeven dat we ons door wat regen niet laten afschrikken: alleen vanaf code oranje zou het event niet doorgaan. Toch was ik gezien de afgegeven weersvoorspelling benieuwd of alle 9 deelnemers zouden komen, maar mijn twijfel was niet nodig. Om stipt 9.30 uur was de groep compleet en wandelden we naar het bos waar we aan de hand van opdrachten in gesprek gingen over wat ons aanspreekt in de natuur.

Zelf deed ik ook mee en al snel kwam ik met mijn gesprekspartner tot waardevolle inzichten. Dit gold zichtbaar ook voor de andere deelnemers die al wandelend volledig in hun gesprek opgingen. Ondertussen was het droog en liet zelfs de zon zich door de bomen zien: een prachtig gezicht met de regendruppels nog aan de bomen.

Na de opwarmoefeningen was het tijd om als groep te ervaren hoe een familie-opstelling werkt. Het was bijzonder om te ervaren dat de plek waar je staat veel vertelt over hoe je je tot iemand of iets verhoudt en wat dat op energie- en gevoelsniveau met je doet. 

Het was inmiddels gaan regenen en de gevoelstemperatuur was rond het vriespunt gedaald. De opwarmoefeningen hadden inmiddels weinig effect meer. En toch gingen we door. Ik vind dit bijzonder mooi: een groep mensen, vreemden van elkaar, die zich volledig inzetten voor en met elkaar en eenzelfde doel nastreven.

Eén van de deelnemers gaf na afloop terug: “Ik heb het hele event ervaren als inspirerend, ontspannend en een verrijking. De wandeling, de gesprekken onderling hebben mij weer nieuwe inzichten gegeven en hernieuwde energie die mij verder kunnen helpen in mijn persoonlijke groei en in de zoektocht naar een nieuwe baan. Ik heb gezien hoe liefdevol de sessie is verlopen en met respect.”

Iemand anders vatte zijn ervaring samen met: “Verdiepen door in beweging te zijn. Verbinden van je innerlijk(e drijfveren) met de wereld om je heen. Je doet het alleen en je doet het samen.”

De juiste keuze maken, kunnen we alleen zelf. Maar het is goed om tegelijkertijd te beseffen dat de natuur en anderen er altijd voor je zijn om je een handje te helpen.

Zie voor meer informatie over JobOn: www.jobon.nl
 

Bijdrage: 
Column: 

 


Meer over JobOn:
"Ik gun iedereen arbeidsgeluk"

Meer wandelingen op de Heuvelrug:
Hoogtestage rond Zeist

Volgende column:
Wielrennen in Zeist

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.