Debat over respect in Zeist

Vindt u dat mensen in Zeist respectvol met elkaar omgaan, online en in het echte leven? Voelt u zich als inwoner serieus genomen door de politiek? 

Deze en andere thema’s komen aan bod tijdens het Zeister debat over respect, woensdagavond 16 oktober aanstaande. Publiek kan gedachten wisselen met plaatselijke politici over de manier waarop politiek en burgers respectvol(ler) en burgers onderling met elkaar kunnen omgaan.

De avond, onder leiding van Zeister journalist Job Boot, is gratis toegankelijk. Bob Horjus, Zeister pedagoog en columnist van ZeisterMagazine, geeft een inleiding. Een panel, bestaande uit burgemeester Koos Janssen, Facebook-moderator Esther Kant, één van de Zeister wijkagenten en een docente van het ROC, reageren op de inleiding.

Aan de hand van enkele stellingen kunnen hierna publiek en lokale politici in debat gaan.

Enkele van deze stellingen zijn:

  • ‘de Zeister samenleving verhardt, doordat het eigen belang groter is dan het algemeen belang’
  • ‘online schelden moet je gewoon negeren. Een moderator op social media hoeft dus niet (altijd) in te grijpen’
  • ‘online discussies (over (bijvoorbeeld het verkeer) beïnvloeden het democratisch proces op negatieve wijze. Schreeuwers krijgen de overhand terwijl de meerderheid van de kiezers achter het gekozen beleid staat.’ 

De stellingen worden ingeleid met korte videoproducties van Fons Pennings en Mel Boas.

Woensdagavond 16 oktober van 20.00 - 21.15 uur; inloop vanaf 19.30 uur. Na afloop napraten met drankje tot 21.30 uur. Bibliotheek Idea, Markt 1, Zeist.

Deze avond is een initiatief van het Lokaal Mediacentrum Zeist, dat ook het succesvol verlopen debat over invullingsmogelijkheden van het oude V&D-pand in 2017 en het verkeersdebat van 2018 organiseerde.

Lokaal Zeister Mediacentrum is een initiatief van de bij Zeist betrokken media: Bibliotheek Idea, AD Utrechts Nieuwsblad, RTV Utrecht, Nieuwsbode, SlotstadRTV, Zeistermagazine, ‘Wij zijn Zeist’, ZeistinBeeld.nl, Schitterend Zeist, Facebookgroep Zeist, Masja Burgman (redacteur bij KRO NCRV).

Ter voorbereiding van het debat bevat dit oktobernummer van Zeistermagazine een aantal columns die ingaan op het thema: 

 

Volgende column: Het weer en de toestand van de wegen
 

Foto: Mel Boas

 

Bijdrage: 

Reacties

Ik wil bij deze vooropstellen dat ik de enige echte Wim Heitinga ben.

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.