Grote verschillen in premie autoverzekering in provincie Utrecht

Advertentie:

De woonplaats vormt een belangrijke factor bij de hoogte van de autoverzekeringspremie. De hoogte van de premie is daarnaast afhankelijk van een aantal factoren, zoals de auto, de bestuurder (leeftijd) en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Binnen de provincie Utrecht zijn de verschillen groot per woonplaats. Waarop zijn deze verschillen gebaseerd? In dit artikel alles wat je moet weten over de invloed van de woonplaats op de premie van de autoverzekering.

Premieverschillen in Utrecht

Vergeleken met andere provincies, is Utrecht een provincie met relatief veel auto’s. Cijfers van afgelopen jaar laten zien dat er binnen de provincie zo’n 695.976 auto’s geregistreerd staan. Over het algemeen geldt dat in grote steden meer schades worden gereden, zoals Utrecht. In dorpen en kleinere steden, zoals Zeist is dit -vanzelfsprekend- minder aan de orde, en valt de premie daardoor gunstiger uit.

Op basis van het aantal auto’s in Utrecht zou je daarom kunnen zeggen dat de premies relatief laag zouden moeten uitvallen. Maar let op: er zijn ook uitzonderingen. Er zijn namelijk ook rustiger gebieden in Utrecht waar -historisch gezien- veel is ingebroken in auto’s en/of veel auto’s zijn gestolen. Hierdoor bestaan er in Utrecht grote verschillen in de hoogte van premie voor de autoverzekering. Autoverzekeraars vergelijken op voorwaarden is daarom verstandig.

Vergelijk daarom bij verhuizing

Dat de premie voor een autoverzekering per woonplaats sterk kan verschillen, betekent ook dat je (hoogstwaarschijnlijk) een andere premie zult betalen als je verhuist. Het advies is daarom om bij een verhuizing altijd je autoverzekering te vergelijken. Wellicht zijn er andere verzekeraars die -op je nieuwe postcode- een voordeliger aanbod kunnen doen.

Autoverzekering vergelijken - Independer

 

Volgende bijlage: Zeisterbos

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.