Duurzaam Café: Zelf je tuin verduurzamen

10 september 2023
tekst: Fons Pennings

Woensdag 20 september organiseert Samen Duurzaam Zeist het eerste nazomerse Duurzame Café, ditmaal op een andere locatie: Dorpsboerderij De Brink.

Duurzaam café
“Je hoort wel eens wat over tegelwippen: tegel eruit, plant erin. Maar dan? Hoe simpel het kan zijn hoor je tijdens dit Duurzaam Café. En nog leuk om te doen, ook samen met je kinderen. De bezem erdoor? Juist niet! Hou het simpel en maak van je tuin een paradijs voor jezelf en voor alle beestjes om je heen. Voor een vlinder die bloemen bezoekt, een egel die ’s nachts rondscharrelt, een eekhoorn die in de boomtoppen leeft en nog veel meer.” Daarover wil Judith Stoker van De Boswerf het op die avond hebben.

Judith Stoker
Judith werkt al bijna 15 jaar bij De Boswerf. Met een team vrijwilligers ontvangt zij schoolklassen uit gemeente Zeist en omgeving. Voor een les of andere educatieve activiteit. Voor bezoekers en vrijwilligers is zij een vraagbaak op het gebied van plantjes en dieren op het terrein en in het bos. Haar opleiding tot natuurgids komt hierbij goed van pas. Judith springt bij waar nodig, als expert op het gebied van Heuvelrugtuin tot Klimaatpaviljoen. Ook voor de rol van gastvrouw draait zij haar hand niet om.


De Boswerf
De Boswerf is een bezoekerscentrum op een unieke plek in het Zeisterbos. Op het hele terrein kan jong en oud de natuur ontdekken en beleven. Genoeg te zien en doen. Buiten, daar gebeurt het! Wie meer wil, kan ideeën opdoen en informatie vinden om een tuin of omgeving nog groener te maken. Dit kan al met hele kleine, simpele dingen. De Boswerf laat ze graag aan je zien!

De Duurzaam café avond
Deze avond geen standaard lezing of presentatie maar praktische voorbeelden en tips waar je thuis echt mee aan de slag kunt. We starten met een kort filmpje over het Klimaatpaviljoen dat inmiddels al meer dan een jaar geleden op De Boswerf gerealiseerd is.
Net als op De Boswerf is op het terrein van Dorpsboerderij De Brink veel inspiratie te vinden. Als het weer het toelaat gaan we natuurlijk ook buiten even kijken.

Dit Duurzaam Café is een voorproefje van de activiteiten die De Boswerf in de Week van de Duurzaamheid organiseert. Meer informatie volgt op www.boswerf.nl → Activiteiten.

Laat je informeren en inspireren en kom naar het Duurzame Café.
Je bent welkom op woensdag 20 september vanaf 19.15 uur, we starten om 19.30 uur.
Let op: De locatie is de Dorpsboerderij de Brink - Kroostweg 7 - Zeist
 

Bijdrage: 

 


Meer over de Boswerf:
Klimaatpaviljoen bij de Boswerf

Meer over Dorpsboerderij De Brink:
Sociale dieren

Volgende bericht:
Adriaan van Dis komt naar Zeist

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.