Schilderles in Austerlitz

4 februari 2022
tekst en foto: Jola Albers

In Austerlitz geeft Jola Albers schilderles aan beginnende en gevorderde schilders in haar atelier aan huis, dat schilderachtig gelegen is in een weiland met rondom bos. Zij geeft les volgens de "klassieke school". Dat betekent inhoud geven aan: compositie, onderschildering, licht en donker en kleurgebruik. Denk hierbij aan de stijl van de Oude Meesters.

Er wordt al 5 jaar wekelijks enthousiast geschilderd door cursisten die uit de hele regio komen en in leeftijd variëren van 21 tot en met 94 jaar oud! Het is een hobby die je van jong tot oud kunt beoefenen. De cursist die nu 94 is, kwam 3 jaar geleden en kan hier zijn talent en verhaal kwijt. Want naast het schilderen is er ook tijd voor gezelligheid. Zo werd ook zijn verjaardag gevierd.

Sommige cursisten kunnen na 1 cursus zelf goed verder, maar de meesten blijven lang. Dat zorgt voor sociaal contact en het inspireren van elkaar.

De cursisten mogen zelf hun onderwerp bedenken, maar het is wel de bedoeling om een realistisch schilderij te maken. Jola zal je in stapjes door de schilderfases begeleiden. Er wordt geschilderd op een paneel. Via een onderschildering met acryl ga je door met olieverf in dunne laagjes.

Voor materiaal hoef je niet te zorgen, dat is allemaal aanwezig. Wel graag zelf zorgen voor bescherming van je kleding, bijvoorbeeld: oud overhemd of schort.

Het lespakket bestaat uit 10 lessen van 2,5 uur voor 250 Euro. De groep zal uit maximaal 6 personen bestaan en het atelier is volgens de Corona regels ingericht en wordt goed geventileerd. Er is veel persoonlijke aandacht. De bedoeling is dat iedereen na 10 lessen met een mooi kunstwerk naar huis gaat.

De lessen zijn op maandagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur en op vrijdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur. Jola heeft plannen om ook op woensdagochtend les te gaan geven, maar er moeten nog wat aanmeldingen bijkomen. Tijdens schoolvakanties zijn er geen lessen.

Ben je enthousiast geworden? Mail dan om je op te geven: Jola.albers@uithaarkunst.nl, bel 06-29308912 of kijk op mijn website: www.uithaarkunst.nl
 

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over schilderles:
"Ik wist niet dat ik het in me had"

Meer over schilderen:
Erie Merkus zestig jaar

Volgende artikel:
Klimaatpaviljoen bij De Boswerf

 

Reacties

Ik schilder veel abstract.
Zou graag meer willen ontdekken van mij zelf.
Ik ben al een tijdje ziek.
Hierdoor heb ik een uitkering.
Ben benieuwd wat er financieel mogelijk is.
Graag hoor ik van u

Mvg Bop

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.