Kindertheater in Zeist

1 februari 2016
tekst: Marco van Schoonhoven, foto’s: Jos Ruijs

In het weekend van 16 en 17 januari vond het Bankgiro Loterij Theaterweekend plaats in ruim 35 theaters in Nederland. Voor slechts 10 euro konden kinderen op die zaterdag ook in Figi in een bomvolle theaterzaal genieten van een onvergetelijke theaterbeleving. De magische interactieve kindervoorstelling Julia is mooi met zang, dans en muziek over verlangens, (on)dankbaarheid en hoe vriendschap anders ‘verpakt’ kan zijn… Gevolgd door een spetterende show door leerlingen van de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy met liedjes uit bekende musicals.

Theater voor alle kinderen
Figi stond zaterdag 16 januari in het teken van kindertheater voor alle kinderen, met als speciale genodigden kinderen van vluchtelingen en hun begeleiders uit de noodopvang in Zeist! Directeur Jos Ruijs over het initiatief: “Op 4 januari gaf burgemeester Koos Janssen een inspirerende toespraak voor zijn Rotary in Figi. Wij moeten als inwoners van Zeist ook de verbinding  aangaan met onze nieuwe buren uit Kamp Zeist. Ik realiseerde mij dat wij met het Theaterweekend een prachtkans in handen hadden, om ook kinderen van vluchtelingen te laten genieten van twee feestelijke theatervoorstellingen vol muziek en dans. Wij hebben direct contact gezocht met het vrijwilligersplatform Welkom in Zeist. Daar werd dit initiatief met open armen ontvangen. Achter de schermen is er hard gewerkt en is er in korte tijd veel geregeld. Er zijn de nodige telefoontjes en mailtjes over en weer gegaan maar door de korte lijnen zijn we in staat geweest om dit te realiseren.”

Jos Ruijs: “Bravo voor de samenwerking tussen onze culturele intendant Marco van Schoonhoven, Welkom in Zeist, de beide Rotary Clubs en Figi, die deze verbinding mede mogelijk hebben weten te maken.” Leden van de Rotary verzorgden persoonlijk het vervoer van de kinderen en begeleiders van het Kamp van Zeist naar Het Rond.
Het was leuk te zien hoe cultuur verbindt: iedereen heeft genoten van deze middag. Op de terugweg in de auto werden Sinterklaasliedjes gezongen door de kinderen. Deze liedjes werden ook gezongen in de voorstelling.

Alice Korenromp van Platform Welkom in Zeist: “Kinderen in de noodopvang willen ook graag ‘gewoon’ kind zijn, hoe ongewoon situatie ook is. Een kindervoorstelling bijwonen geeft ze die kans. Een middag om weer volop te genieten, te spelen en te lachen. Daarom juichen we een spontaan initiatief als dit van harte toe!”
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.