Droomcirkel

Advertentie
24 augustus 2021
tekst: Ienke Goldewijk

Wil je meer weten over de wereld van de dromen? En wil je bewust contact maken met de energie van dromen en hun betekenissen?

Dromen zijn leuk, mooi, raar, eng, spannend, mysterieus en vol van geheime boodschappen. Dromen raken een kernbewustzijn dat zich op het niveau van voelend ´weten´ bevindt. De symbolische en intuïtieve taal komt van een dimensie die voorbij ´gewone´ communicatie gaat, voorbij de woorden. In je dromen kom je op plekken waar ruimte is voor magie, voor sprookjes en voor mythische vertellingen. Je stoutste dromen en je grootste nachtmerries worden waar in dit domein. In je dromen kun je vliegen en tijd verliest haar grip. Het zijn verhalen die je helpen om jezelf te leren kennen en zielsdelen te integreren. Door je dromen uit te wisselen, op een creatieve manier te verbeelden, uit te beelden en te onderzoeken ontdek je nieuwe lagen van het onderbewuste, de spirituele dimensies en leer je je eigen patronen herkennen. En elke reis is uniek. Elke droom een wonder.

De Droomcirkel bestaat uit een serie van zeven bijeenkomsten waarin je leert om jouw dromen op intuïtieve wijze te benaderen en je de taal en de energie van dromen eigen te maken.

Tijdens elke bijeenkomst beginnen we met een aardende meditatie. Je krijgt een stukje theoretische achtergrond op het gebied van dromen en daarna zullen we aan de hand van verschillende werkvormen concreet aan de slag gaan met onze dromen.

De Droomcirkel vindt om de week plaats vanaf 6 september 2021.

Droomcirkel thema’s september-december 2021

  • Dromen: een start : 06/09/2021
  • Soorten dromen: boodschappen vanuit je onderbewuste : 20/09/2021
  • Welke bril heb je op: Verschillende visies op dromen : 04/10/2019
  • We are in this together: Collectieve en algemene symboolinterpretaties : 18/10/2019
  • Varen op je gevoel: Individuele symboolinterpretaties : 01/11/2019
  • Vallen en opstaan: Thema’s en analogieën in dromen : 15/11/2019
  • De rode draad: jouw eigen droommythologie : 29/11/2019

Ienke Goldewijk

Al zolang ik me kan herinneren houd ik mij bezig met zingevingsvraagstukken. Ik heb me verdiept in de psychologie van beeldende en creatieve uitingsvormen, mindfulness, omgangsvormen en sociale vaardigheden, geweldloze communicatie, storytelling, in verschillende vormen van spiritualiteit én natuurlijk de fascinerende wereld van de dromen. Ik werk al lange tijd met veel plezier, verwondering, interesse en fascinatie aan en met mijn eigen dromen en die van anderen.

Ik heb mijn dromenopleidingen onder andere genoten bij het ITIP (Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie). Hier volgde ik een boeiende vervolgopleiding waarin een verdiepingsslag is gemaakt in het ontwikkelen van instrumentschap met betrekking tot droomuitleg en energetisch werken met dromen. Verder heb ik een sjamanistisch georiënteerde droomopleiding gedaan, onder leiding van de Amerikaanse droomexpert Robert Moss, bij Moss Dream school tot Dream teacher. De Dream teacher Training is ontworpen door Robert Moss om droomcoaches of leraren diepwerkende tools mee te geven om les te kunnen geven en actieve droomcirkels te begeleiden. Actief dromen is een methode om de kern-technieken die (in de loop der eeuwen) ontwikkeld zijn in te kunnen zetten in verschillende omgevingen, om heling en creativiteit te stimuleren. Daarnaast ben ik afgestudeerd creatief therapeut. Creatieve therapie is een vorm van psychoanalyse die goed inzetbaar is binnen het onderzoeken van de droomwereld.

Praktische informatie

Door: Ienke Goldewijk
Aanvang: 19:00 - 21:30 uur
Dag/Datum: Maandag 6 september t/m 29 november 2021 (om de week)
Locatie: Steynlaan 28, 3701 EG Zeist

Aantal deelnemers: minimaal 3, maximaal 8 deelnemers. Deelnemen gaat op volgorde van binnenkomst van aanmelding en betaling.

De kosten bedragen €195 voor zeven bijeenkomsten.

Meer informatie

Voor vragen kan je mailen naar ienke@ienkegoldewijk.nl
 

Bijdrage: 
Artikel: 

  


Meer over dromen:
Dromenland

Nog een bijzondere droom:
Zaterdagnacht in de Dorpsstraat

Volgende bijdrage:
Trevira2000 zoekt Baritons (hij/zij/hen)

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.