Bonte Boel in de voorjaarsvakantie

11 februari 2024
tekst: Ina Geisler

Kunstkaravaan Bonte Boel landt ook in de voorjaarsvakantie weer met culturele activiteiten voor het hele gezin in Zeist en Austerlitz.

Capoeria
Heeft je (klein)kind zin om een Capoeira workshop te volgen op maandag 19 februari vanaf 13.00 uur in het Dorpshuis in Austerlitz? Ook dit jaar komt Planeta Capoeira weer twee leuke workshops Capoeira geven. Heb je wel eens gehoord van Capoeira: die spectaculaire vechtsport met coole moves op aanstekelijke ritmes uit Brazilië? Dit is je kans om mee te doen. Heb je veel energie en hou je van bewegen? Duik samen met een echte Braziliaanse docent in de wereld van Capoeira. Trek makkelijke sportkleding aan en neem je gympen mee. Op blote voeten mag ook.
Ga lekker aan de slag met coole bewegingen van aanval en verdedigen, muziek en cultuur van Capoeira. Natuurlijk gaan we veel plezier hebben in deze workshop. Er zijn twee leeftijdsgroepen: 5 t/m 8 jaar, of 9 t/m 12 jaar.

Ridder Ronald en Prinses Laila
Of komen jullie naar de voorstelling van het Aldo Theater over Ridder Ronald en Prinses Laila op donderdag 22 februari in het Binnenbos in Kerckebosch? We gaan terug in de Middeleeuwen en gaan op avontuur met Ridder Ronald en Prinses Laila. Een voorstelling met een groot ridderboek en een boekenwurm. Een voorstelling over bang zijn en soms ook dapper zijn. En over vriendschap. Want samen is alles veel leuker. Deze voorstelling is gratis, en aansluitend kun je je eigen ridder of prinsessenpop maken.

Aankoeteren
En vrijdag 23 februari om 14.00 uur is iedereen vanaf 6 jaar welkom om te komen ‘aankoeteren’ in de Groene Schuur bij de Boswerf. Ceres Rees van creatief centrum Ceres komt twee workshops geven voor de hele familie vanaf 6 jaar. Ze noemt het aankoeteren: lekker vrij en met veel plezier schilderen op hout. Je volgt de nerven van het hout en omdat het niet fout kan gaan hoef je je niet druk te maken over wat het wordt. Ga zonder oordeel en moeten aan de slag en ga naar huis met je eigen gemaakte 'aankoeter schilderij'.

Ecoprinten
Zondag 25 februari om 14.30 uur zijn kinderen vanaf 7 jaar welkom om te komen ecoprinten op Dorpsboerderij de Brink in Zeist. Al wandelend in de Brink gaan we mooie bloemen en bladeren verzamelen en daar een speciale papierbedrukking mee maken, zodat je aan het eind van de workshop een boekje hebt om mee naar huis te nemen. Sacha Brooijmans heeft als vrijwilliger bij de kinderboerderij gewerkt en heeft veel ervaring als pedagogisch medewerker in het werken met kinderen en met natuurlijke materialen zoals ecoprint en inkt maken van planten.

Een divers aanbod voor jong en oud. Kom cultuur zien en zelf doen!

Meer informatie en aanmelden: www.kunstkaravaanzeist.nl.

Met financiële ondersteuning van Gemeente Zeist en CultuurZeist.

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Kunstkaravaan de Bonte Boel won eerder een prijs:
Uitreiking Zeister Vrijwilligersprijzen 2022

Meer over Dorpsboerderij de Brink:
Sociale dieren

Volgende bijdrage:
Interview: Mark Alban Lotz

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.