Vrijwilligersmarkt weer groot succes!

1 oktober 2019
tekst: Maartje Simons, foto: Deli Seligmann

Zaterdag 21 september was er weer een mooie vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Zeist. De wethouder opende de markt met een mooi betoog over de toegevoegde waarde van vrijwilligers in Zeist. Zo had hij die ochtend een gesprekje met de belbusvrijwilligers die ook meteen aangaven "Als er geen nieuwe vrijwilligers bijkomen, rijdt de bus volgend jaar niet mee." Dat maakt het werk van vrijwilligers heel zichtbaar en noodzakelijk. Hij kondigde ook aan dat er dit jaar weer een Zeister vrijwilliger van het jaar wordt gekozen. Een prijs die eigenlijk symbool staat voor alle vrijwilligers in Zeist. De uitreiking hiervan is op zaterdag 7 december in Figi. Dit is de Internationale dag van de vrijwilliger. Hiervoor zijn vrijwilligers uit Zeist uitgenodigd voor een high tea.

Daarna druppelden de bezoekers binnen. Iedereen kreeg bij binnenkomst een boekje met daarin informatie van alle deelnemende organisaties. Ook waren dit jaar ook drie lokale fondsen aanwezig: van Tellingen - Pul, VSB Fonds en SOZW. Er waren organisaties die al jaren aanwezig zijn zoals Handje Helpen en Samen Oplopen. Maar ook nieuwe organisaties zoals Kringloopwinkel het Goede Doel en Stichting Eet mee. Het was een hele geanimeerde en prettige middag kregen we terug van bezoekers én organisaties. Veel bezoekers zijn naar huis gegaan met veel ideeën en informatie van de organisaties.

De hele vrijwilligersmarkt was er ook een live uitzending van SlotstadRTV. Deelnemende organisaties maar ook bezoekers werden gevraagd naar hun ervaring. Ook konden bezoekers in een ware pop-up radiostation een stemtest doen en ervaren hoe het is om radio te maken. Natuurlijk was Abrona Bij Johannes ook aanwezig, die de lekkere cakejes hebben verzorgd.

Heb je de markt gemist en interesse in vrijwilligerswerk? Kijk dan eens op de website www.vrijwilligerscentralezeist.nl of op de vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale Zeist!

 

Volgende gedicht: Momentopname
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Reacties

Bedankt voor de organisatie van de Vrijwilligersmarkt. Heb het heel erg naar mijn zin in het vrijwilligerswerk wat ik mag doen.

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.