Het grote Zeister verkeersdebat

1 maart 2018
tekst: Lokaal Mediacentrum Zeist; foto: Ronald Camstra

Hoe zien verkeer en mobiliteit in Zeist er over 10 jaar uit? Wat willen de inwoners en wat is technisch en sociaal haalbaar? Zijn er voldoende laadpalen voor elektrische auto’s? Moeten grote, vervuilende bussen in het centrum plaatsmaken voor schonere busjes? Met overstapplaatsen op de uitvalswegen? Is Zeist klaar voor de toekomst?

Deze en andere thema’s komen aan bod tijdens het grote Zeister Verkeersdebat van donderdag 8 maart. Publiek kan gedachten wisselen met de Zeister politici over de wijze waarop de toekomstige mobiliteit er uit moet zien.

De avond, onder leiding van journalist Job Boot, is gratis toegankelijk. Maurits van Witsen, Zeistenaar, oud-hoogleraar openbaar vervoerkunde en spoorwegbouwkunde TU Delft schetst een beeld van de toekomst van verkeer en vervoer in Zeist.

Aan de hand van drie stellingen kunnen hierna publiek en lokale politici in debat gaan. De thema’s zijn onder meer wenselijkheid van de sneltram tussen Utrecht en Zeist, (on)veiligheid voor fietsers en Slotlaan autovrij? ChristenUnie, VVD, PvdA, D66, NDZ, SP, CDA, GroenLinks en Seyst.nu reageren op een van de stellingen. Hierna kan het publiek zijn mening geven.

De stellingen worden ingeleid met korte videoproducties van Fons Pennings en Mel Boas. Het AD Utrechts Nieuwsblad houdt momenteel een poll over het onderwerp.

Donderdagavond 8 maart van 20.00 - 21.30 uur; inloop vanaf 19.30 uur (dus niet dinsdag, zoals per ongeluk in de nieuwsbrief stond).
Na afloop napraten met drankje (alleen pin).
Bibliotheek Idea, Markt 1, Zeist.

Deze avond is een initiatief van het Lokaal Mediacentrum Zeist, dat ook het succesvol verlopen debat over invullingsmogelijkheden van het oude V&D-pand op 6 december jl. organiseerde.

Lokaal Zeister Mediacentrum is een initiatief van de bij Zeist betrokken media: Bibliotheek Idea, AD Utrechts Nieuwsblad, RTV Utrecht, Nieuwsbode, SlotstadRTV, Zeistermagazine, ‘Wij zijn Zeist’, ZeistinBeeld.nl, Schitterend Zeist, Facebookgroep Zeist, Masja Burgman (redacteur bij KRO NCRV).

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Reacties

Het wordt hoog tijd dat Zeist probeert om iets meer fietsgemeente te worden. Dat betekent dat er een hoofdfietsstructuur moet komen met asfalt fietspaden en -stroken (niet alleen een slijtlaag) met zo weinig mogelijk belemmeringen (o.a voorrang, geen stoplichten of korte wachttijden). Geen hoeken van 90 graden of kleiner (zijn niet te doen met bakfietsen, tandems en aanhangers). Meer fietsstalmogelijkheden op de Slotlaan. De fietsstroken mogen er eventueel weg, want die worden vooral gebruikt voor laden en lossen. Overdekte stallingen bij scholen en sportvoorzieningen. Betere verbindingen met de Uithof.

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.