Valentijnsdag Vertelcafé

5 februari 2023
tekst: Ronald van Gemeren; foto boven: witte-kerkje.nl, onder: Ronald van Gemeren

Valentijnsdag (14 februari) is de dag van de Liefde, Liefde met een hoofdletter. Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist viert deze dag met een bijzondere voorstelling op een wel heel bijzondere locatie: het Witte Kerkje in Huis ter Heide aan de Amersfoortseweg 47.

Valentijnsdag staat vooral bekend om de romantische liefde, maar er is veel meer dat binnen dit mooie thema past. Zo zal het bijvoorbeeld in een verhaal gaan om “Het geheim van de liefde” en in een ander verhaal over een meisje met het stenen hart. Dit is een verhaal over een zoektocht naar liefde en vertrouwen. Weer een ander verhaal gaat over de liefde voor en in de natuur. En wellicht komt er ook een verhaal langs over de liefde voor de medemens, de vluchteling, gehandicapte. Zeker zes à zeven verhalen passeren het oor van de bezoeker.

Kortom: het wordt een vertelbijeenkomst met veel verrassende verhalen die allemaal passen binnen het thema Valentijnsdag, zonder dat het suikerzoet wordt. En wellicht ook goed passen bij de sfeer en intentie van het Witte Kerkje. De verhalen zullen omlijst worden door stemmige muziek. Na afloop is er een gezellige nazit, waarin nagepraat kan worden over de verhalen.

Dit Vertelcafé wordt georganiseerd door de Commissie Religie en Cultuur van Het Witte Kerkje en is een onderdeel van hun jaarprogramma. Het Wereldwijd Vertelcafé Zeist, onderdeel van de Stichting CultuurZeist, draagt zorg voor de programmering van deze bijzondere vertelavond. Veel vertellers hebben zich aangemeld om te komen vertellen, er is dus helaas geen plaats voor een open podium.

Anders dan anders wordt er deze keer entreegeld gevraagd ter dekking van de zaalhuur en het onderhoudsfonds van Het Witte Kerkje. Dat is € 12,50 per persoon, inclusief koffie/thee en een drankje. Contant te betalen bij binnenkomst. De aanvang is 20 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.

Voor meer informatie: www.cultuurzeist.nl of zeistvertelt@gmail.com

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.