Schubertiade

7 maart 2023
tekst: Hans van Oosterhoudt

Op vrijdag 17 maart is er in het Torenlaan Theater een ‘Schubertiade’: een avond met muziek van Schubert, gedichten en live illustraties. Een cross-over die nieuwsgierig maakt.

Sopraan Marlen Korf, bariton Berend Eijkhout, pianist Daan Boertien en illustrator Flo de Goede nemen je mee naar de wereld van Schubert in een programma met muziek en gedichten en illustraties die ter plekke ontstaan.

Zo’n tweehonderd jaar geleden waren avonden waarop kunstenaars in salons bijeenkwamen om met vrienden en geïnteresseerden hun nieuwste muziek, gedichten of schilderijen te delen heel gebruikelijk. Vernieuwing in de kunsten begon vaak daar, in kleine kring, om zich daarna uit te breiden naar een groter publiek. Na Schuberts overlijden werden deze salonavonden al snel omgedoopt tot Schubertiades.

De Schubert Stichting laat die avonden herleven met een avond vol muziek van Schubert, gedichten en live illustraties. Een cross-over die nieuwsgierig maakt! De grens tussen uitvoerenden en publiek zou die avond wel eens kunnen verdwijnen.

Schubertiade
Vrijdag 17 maart 2023, 20.15 uur
Torenlaan Theater
Toegangsprijs: € 22,50, inclusief een drankje

Meer informatie en kaarten: https://schubertstichting.nl/tc-events/schubertiade/

Bijdrage: 
Artikel: 

 


Meer over Schubert:
De negende

Ook in het Torenlaan Theater:
Wieke tot nu toe

Volgende artikel:
Raadslid aan het woord: Bas van der Schild

 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.