Dwarslopers Festival deelt Visioenen van 2068

1 maart 2019
tekst:
Margriet Schuring, foto: Sander Heezen

Hoe ziet de wereld er over 50 jaar uit? Dwarslopers Festival deelt Visioenen van 2068

Studenten en dwarslopers van de Vrije Hogeschool organiseren op zaterdag 16 maart 2019 de derde editie van het Dwarslopers Festival op diverse locaties in Zeist. Lezing en debat worden afgewisseld met muziek, tentoonstellingen, theater, dans en workshops. Het concert ‘Visioenen van 2068’ van het VU-Kamerkoor en de voorstelling Talking Trees van kunstenaar Bert Barten sluiten het festival af. De kaartverkoop is gestart.

Visioenen.van.2068
Het geluid van het jaar 2068 is een totaal ander geluid dan het geluid van mei 1968. Tientallen dwarslopers stellen zich de vraag: waar verloren we het geloof in de wereld en hoe vinden we het terug? De toekomst is overal, maar blijft altijd net buiten ons bereik. Hoe bespreek je zoiets ongrijpbaars, iets wat nog niet bestaat? Het Dwarslopers Festival doet een poging en presenteert: Visioenen van 2068.

Gevarieerd middagprogramma met o.a. Michel Rog en Merlijn Twaalfhoven 
In het middagprogramma gaan kunstenaars, wetenschappers, politici, sociaal ondernemers en studenten en alumni van de Vrije Hogeschool in gesprek over menselijke identiteit, transhumanisme en ecologie. Te horen en zien zijn onder andere: Merlijn Twaalfhoven (The Turn Club), Klaas van Egmond, Harry Starren, Michel Rog, Wytske Versteeg, Edith Ploeg, Summer of Soil, Li An Phoa en Ellen Tacoma (Women on Wings). Ook zijn er workshops van Vrije Hogeschool docenten: Maxi Hill (dans), Rosa Koenen (gender en seksualiteit) en Nicole Cataldo Davies (social sculptures). 

Slotconcert met VU-Kamerkoor en Bert Barten’s Talking Trees
’s Avonds zingt het VU-Kamerkoor het stuk ‘Visioenen van 2068’. Componisten Merlijn Twaalfhoven, Ernst Reijseger, Roel van Oosten en Imre Ploeg schetsen ieder een mogelijk toekomstbeeld. Vervolgens zal Bert Barten tijdens de audiovisuele voorstelling ‘Talking Trees’ de onhoorbare processen in de bomen op het festivalterrein verklanken in onvergetelijke data en partituren.

Tickets en informatie
Voor het middagprogramma en het slotconcert van het Dwarslopers Festival zijn apart tickets verkrijgbaar. Met een combiticket kunnen het middagprogramma én het slotconcert worden bezocht. Meer informatie over het festival op zaterdag 16 maart: dwarslopers.nl en vrijehogeschool.nl/dwarslopers

Tickets

Middagprogramma | vol tarief         €15,00
Middagprogramma | reductie          €10,00     dwarslopers 2018, studenten

Avondconcert | vol tarief                  €20,00
Avondconcert | reductie                   €12,50     dwarslopers 2018, studenten

Combiticket | vol tarief                     €30,00
Combiticket | reductie                      €17,50     dwarslopers 2018, studenten

 
Volgende column: Zeist krijgt Walk of Fame
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.