De vloek van manege Pegasus

1 februari 2017
tekst: Judith Jägers

In de kerstvakantie zag ik de film De vloek van manege Pagasus. Deze speelt zich af in het bos van Austerlitz. De film is uitgezonden in 6 afleveringen en is bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar. Voor mij een reden om te kijken. Ik vond het een super spannende serie. Ik zat op het puntje van mijn stoel en verloor geen moment mijn aandacht.

Mocht je deze super spannende serie tijdens de kerstvakantie gemist hebben, dan  is dit je kans om deze alsnog te kijken: www.npo.nl/de-vloek-van-manege-pegasus/AT_2041395

De vloek van manege Pegasus gaat over Nena en haar broer Niek. Zij zijn samen met hun ouders verhuisd van de stad naar een verlaten en oude manage. Al vanaf de eerste dag heeft Nena het gevoel dat er niets niet klopt op de manage.  Ze hoort en ziet onverklaarbare dingen en niemand van haar familie wil haar geloven, zelfs haar broer Niek niet.

De bewoners van het dorp zijn helemaal niet blij dat de manage weer opengaat want zij zijn allemaal heel erg bang voor de vloek. Ze waarschuwen de familie dan ook nadrukkelijk voor de 5 plagen die bij de vloek horen en willen eigenlijk dat de familie zo snel mogelijk vertrekt. 

Ondertussen is er een mysterieuze stalknecht komen werken. Iedere keer als er plaag uitbreekt is hij spoorloos verdwenen. Maar dan is er ook nog Luca, het meisje dat niet praat maar wel de hele dag rond de manege hangt. Maar waarom praat ze niet? En wat weet zij nog meer over de vloek?

Alle plagen lijken uit te komen en de manege staat op zijn kop. Dit komt heel slecht uit voor de ouders van Nena en Niek want zij willen juist een springwedstrijd gaan organiseren om de manege op te laten bloeien. Ondertussen is het bekende sportpaard Valinko ook nog verdwenen. Wat heeft dit alles met De vloek van manege Pegasus te maken? En slagen Nena en Niek erin om de vloek te doorbreken?

Kan je na het kijken van de film geen genoeg krijgen van paarden? Kom dan een kijkje nemen op Manage Austerlitz waar alle afleveringen zijn opgenomen: www.manegeausterlitz.nl/impressum.html

Maar wel blijven opletten of je het spookpaard Pegasus ergens ziet lopen….:)

Column: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.