Toppertjes

 

Aflevering 1 t/m 31 oktober
samenstelling: Steven Spaargaren

Tien toppertjes: suggesties om in Zeist iets leuks te doen.
Een mix van muziek, theater, lezing, verhalen, expositie, markt en wandeling.

Toppertje 1  * 4 oktober  *  Koffieconcert Wouter Harbers
 
Het tweede koffieconcert op woensdag na de zomerstop in het Torenlaan Theater. Wouter Harbers is pianist en het is zijn passie om pianomuziek toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hij speelt de mooiste muziek ter wereld en licht dat kort en bondig toe in een sfeervolle setting. Vooraf is er koffie, na afloop is er ruimte voor ontmoeting met Wouter. Op 21 oktober neemt hij met sterviolist Robert Cekov je graag mee op een muzikale wereldreis bij de Broedergemeente te Zeist.

Plaats: Torenlaan Theater, Torenlaan 38, aanvang: 10.30 uur, toegang: gratis, met collecte.
Meer informatie en reserveren:
www.torenlaantheater.nl

Toppertje 2  * 6, 13 , 20, 27 oktober *  Theater Slot Zeist

Toneelgroep Mes met 2 eenakters. De eenakter TeRug heeft verschillende prijzen gewonnen.
Extra reden om deze prachtige voorstelling te programmeren in Theater Slot Zeist. Ondanks dat ze elkaar stevig vasthouden, zijn Roos en Harm-Jan elkaar al maanden kwijt. Na een traumatische ervaring. Hoe komen ze weer terug bij elkaar? De tweede eenakter heet Vooral voor dames en is geschreven door Ellen de Vries.

Plaats: Slot Zeist, Zinzendorflaan 1, aanvang: 20.15 uur, toegang: € 12,50
Meer informatie en reserveren:
www.theaterslotzeist.nl

Toppertje 3  *  7 oktober  *  Jubileumconcert Figi

Het jubileumconcert van het Zeister Mannenkoor in de Marsmanzaal in theater Figi. Met medewerking van  het Oeral Kozakkenkoor, de strijkers van L’Orcestra Particolare  en de sopraan Wendeline van Houten. De presentatie is in handen van van Gregor Bak. Het Zeister Mannenkoor staat onder leiding van dirigent Arie Perk met aan de vleugel Dana van Nimwegen. Het Oeral Kozakkenkoor staat onder leiding van Gregor Bak.

Plaats: Theater Figi, aanvang: 20.00 uur, toegang: € 17,50.
Meer informatie en reserveren:
www.zeistermannenkoor.nl

Toppertje 4  *  8 oktober  *  Jazzconcert in Torenlaan Theater

Dit keer een jazzconcert van Ice Cream. Reeds jarenlang speelt Ice Cream de dixiesterren van de hemel. Het is een feest als zij komen spelen. Eindelijk weer eens en band die voor het publiek speelt en niet voor zichzelf. Professioneel en toch gewoon. Zij brengen een swingende sfeer mee. Zeer muzikaal en plezierig om naar te luisteren. Het jazzconcert in een reeks van concerten op zondagmiddag in het Torenlaan Theater.

Plaats: Torenlaan Theater, Torenlaan 38, aanvang: 14.30 uur, toegang: € 12,50.
Meer informatie en reserveren:
www.jazzclubzeist.nl

Toppertje 5  *  9 oktober  *  Boek & film Figi

Een filmprogramma voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films. Filmjournalist Harry Peters gaat in de inleiding in op het boek, de schrijver, de film en de maker. Vervolgens wordt de film bekeken en nabesproken. Iedere deelnemer ontvangt na afloop een reader bij de film. Op 9 oktober gaat het over de film Nocturnal Animals van het gelijknamige boek. Het geheel wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Zeist i.s.m. Bibliotheek Idea Zeist en Figi bioscoop.

Plaats: Figi bioscoop, aanvang: 19.30 uur, toegang: € 12,50 (losse kaarten).
Meer informatie en reserveren:
www.figi.nl of tel. 0900 344 49 34.

Toppertje 6  *  11 oktober  *  Rondleiding Fraters van Utrecht

Een bekende rondleiding van Gilde Zeist naar de Fraters van Utrecht. Het huidige klooster van de fraters van Utrecht ligt op de grens van Zeist met De Bilt. Tijdens de rondleiding zie je het bijzondere gebouw, de sfeervolle kapel en de serene begraafplaats. Na afloop is er gelegenheid tot koffie-/theedrinken in de ontmoetingsruimte. De rondleiding duurt 2½ uur. Deelname beperkt. Reserveren noodzakelijk.

Start: Schorteldoeksesteeg 1, De Bilt/Zeist. kosten: € 2,50, aanvang: 9.30 uur.
Meer informatie en reserveren:
www.gildezeist.nl of tel.06 319 957 48.

Toppertje 7  *  11 oktober *  Vertelvoorstelling met Esther Kornalijnslijper

Een vertelvoorstelling van Esther Kornalijnslijper: Who runs the world. Over van wie de wereld is
wie de wereld draagt en hoe daar jouw draai in te vinden is. Ze vertelt, beweegt, twijfelt en heerst. Met de jojo aan de rol filosofeert ze alleen n met het publiek over wereldvragen die persoonlijk zijn. Ze was dierenarts, nu vertelt ze. Even geëngageerd en vol lef en liefde. Deze voorstelling wordt aangeboden door de gemeente Zeist i.s.m. Bibliotheek Idea Zeist.

Plaats: de Klinker,  Markt 3, aanvang: 20.00 uur, toegang: gratis.
Meer informatie en reserveren:
www.whorunstheworld.nl

Toppertje 8  *  14 oktober  *  Zaterdagmiddagconcert in Sionskerk 

Een concert van het Van Lennepkwartet in de reeks zaterdagmiddagconcerten. De musici van dit ensemble zijn verbonden aan landelijke orkesten. Uit hun grote passie voor het kwartetspel is het Van Lennep kwartet ontstaan. Het is vernoemd naar de schrijver Jacob van Lennep vanwege zijn historische romans. Het programma bestaat uit de Strijkkwartetten van Mozart en Brahms. Een concert van de reeks van Stichting Zaterdagmiddagconcerten Zeist.

Plaats: Sionskerk, Jacob Catslaan 73, aanvang: 16.30 uur, toegang: gratis, na afloop collecte.
Meer informatie:
www.zaterdagmiddagconcertenzeist.nl 

Toppertje 9  *  20 oktober  *  Concert In het Beauforthuis.

Een tapasconcert met Jannie du Toit uit Zuid-Afrika in het Beauforthuis. De muziek is van Koos du Plessis, de grootste kleinkunstenaar van het Afrikaans. Hij is in januari 1984 op jeugdige leeftijd overleden. Maar zijn nalatenschap blijft een bron van wijsheid en onsterfelijke muziek. Jannie du Toit, ’n goede vriend van Du Plessis, laat met deze voorstelling nieuwe generaties kennismaken met diens muziek.

Plaats: Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, Austerlitz, tijd: 20,15 uur, kosten: € 19,50 en € 15,50 (reductieprijs).
Meer informatie en reserveren:
www.beauforthuis.nl, tel. 0343 49 18 58.

Toppertje 10  *  25 oktober  *  Schrijversontmoeting met Bas Heijne

Een ontmoeting met Bas Heijne, schrijver en essayist. Hij schreef tussen 1984 en 1992 reisverhalen voor het tijdschrift De Tijd. Sinds 1991 is hij als essayist verbonden aan NRC Handelsblad met iedere week een column. In 2008 presenteerde hij het televisieprogramma Zomergasten van de VPRO. In 2017 ontving hij de P.C. Hooftprijs voor zijn beschouwende proza. De verkoop van boeken is in handen van De Nieuwe Boekerij, waar ook kaarten te koop zijn.

Plaats: bibliotheek, Markt 1, aanvang: 20.00 uur, toegang: € 11,- en € 9,50 (voor Idea-bibliotheekleden), kaartverkoop online of in de bibliotheek en de Nieuwe Boekerij Zeist.
Meer informatie en reserveren:
www.ideacultuur.nl