Over ons

Het was jarenlang de droom van Steven een eigen krant te maken. Zeistermagazine.nl ging 25 september 2003 voor het eerst de elektronische snelweg op. Het is een digitaal magazine geworden dat Steven als zelfstandig journalist en ondernemer sindsdien maakt. Inmiddels is Zeistermagazine een lokaal medium dat zijn plaats definitief veroverd heeft en een groeiend aantal lezers heeft.

Eind 2015 waren er problemen met de provider: Zeistermagazine verdween opeens uit de lucht. Allerlei pogingen om de site te herstellen, liepen schipbreuk. De oude inhoud ging verloren, maar een nieuwe samenwerking werd geboren. Steven en Ronald besloten Zeistermagazine gezamenlijk voort te zetten en opnieuw te beginnen.

Deze website is een interessant project gezien vanuit het vakgebied communicatie, maar ook vanuit sociaal en cultureel perspectief. Is het mogelijk op internet een magazine te maken dat voor veel Zeistenaren interessant is?
We hanteren de journalistieke formule: berichten moeten gebaseerd zijn op feiten of persoonlijke meningen. De formule is een rubrieksgewijze opzet met human interest portretten, columns en bijdragen van derden. Zeistermagazine wil graag allerlei Zeistenaren in hun kracht en passie in beeld brengen. Aankomend talent heeft bij ons een streepje voor: dat heeft overigens weinig met leeftijd te maken. We willen graag de interactie met de lezers stimuleren. Gastbijdragen zijn welkom!
We volgen de actualiteit op enige afstand met een positief kritische blik op de wereld.

Aan Zeistermagazine werkt een betrokken aantal mensen mee die bijdragen leveren: columnisten, redacteuren, webmasters en fotografen.

Op de foto zittend van links naar rechts:

- Arend Postma (columns Zeister wegen onder de loep)
- Henjo Hekman (gedichten Gedicht van de maand)
- Steven Spaargaren (eindredactie, artikelen & columns Standplaats Zeist)

Op de foto staand van links naar rechts:

- Erwin Hagen (columns In de buurt)
- Ingrid Wong (columns Voor elkaar)
- Anke de Jong (columns Levenskunst)
- René Scheffer (artikelen & columns Langs de velden)
- Ronald Camstra (logistiek, webredactie & columns Bij de buren)
- Fons Pennings (columns Wij zijn Zeist)
- Kees Linnenbank (fotografie)

Op de foto ontbreken:

- Ruud Vermaase (recensies, columns Verwonderingen)
- Jens Bosman (columns Jong in Zeist)
- Noortje van Breukelen (columns Hart van Zeist)
- Peter (restaurantrecensies)
- Alphons van Dijk (foto van de maand)
- Trix Reinders (spreuk van de maand)
- Rob Straat (webmaster)

Last but not least: Zeistermagazine wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal bedrijven en organisaties in Zeist: de vrienden van Zeistermagazine. Zonder al die medewerking is Zeistermagazine onmogelijk. Met deze website laten we het resultaat van onze inspanningen zien. Wij wensen iedereen in ieder geval heel veel leesplezier.

Ronald Camstra
Steven Spaargaren

Zeistermagazine.nl is... positief, kritisch, interactief, sociaal, onafhankelijk, ondernemend en verrassend! 

Lees hier onze privacyverklaring