Topper

4 - 14 oktober

Kinderboekenweek

Bibberen in de bieb. Wie durft?
Het is weer feest in de Bibliotheek: de Kinderboekenweek start op woensdag 4 oktober met als thema Griezelen. Gruwelijk eng! Kinderen kunnen tijdens de Kinderboekenweek meedoen aan diverse feestelijke en griezelige activiteiten in en buiten de Idea Bibliotheken.

Speurtocht in de Bibliotheek
Griezel mee met de spannende speurtocht in de bibliotheek. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen van 4 – 14 oktober gratis meespeuren in de Bibliotheek, na schooltijd en ook op zaterdag vanaf 10.00 uur. Iedereen krijgt na afloop een cadeautje!

Kinderboekenfeest Griezelig leuk
Op zondag 8 oktober van 12.30 – 16.00 uur is er een speciaal Kinderboekenfeest vol leuke en spannende activiteiten in Hotel Theater Figi in Zeist. Bomkak Zing's! Een theatervoorstelling vol grappen, grollen en liedjes met Tosca Menten en al die dwaze personages uit haar boeken. Meet & Greet ook schrijvers als Jill, Bibi Dumon Tak, Alice Hoogstad, Arend van Dam, Hans & Monique Hagen en KindKind. Ontmoet de Gruffalo en luister mee naar spannende verhalen. Wie durft mag komen! Leeftijd: 4+. Tickets à € 7,50 via www.figi.nl en aan de kassa.

Theatergroep Smoesjes De G is van Griezelen
Speciaal voor de Kinderboekenweek speelt Theatergroep Smoesjes op zaterdag 14 oktober om 15.00 uur in Theater Idea Soest de spiksplinternieuwe voorstelling De G is van Griezelen! Het meisje Door houdt van griezelboeken! Maar op school moet ze opletten: sommen, tafels, het alfabet en dictee… De juf is al die griezelende kinderen zat en besluit griezelboeken te verbieden. Zal Door het laatste hoofdstuk ooit uitlezen….? Interactief, muzikaal, bijzonder en een presentje na afloop! Leeftijd: 6+. Tickets à € 9,00 (incl. bekertje ranja na afloop) via ideacultuur.nl/kinderboekenweek of aan de zaal. Kids-korting: bij vier kaarten voor een jeugdtheatervoorstelling een vrijkaartje voor een ouder.

Gratis lid
Iedereen tot 18 jaar kan gratis lid worden van Bibliotheek Idea en gratis boeken lenen. Kinderen kunnen zich samen met een ouder of verzorger inschrijven bij Bibliotheek Idea en via www.ideacultuur.nl. Het is belangrijk dat het kind of de begeleider bij het afhalen van het pasje een legitimatiebewijs meeneemt.

Het Kinderboekenfeest is een gezamenlijk initiatief van Stichting Boek en Theater, Hotel Theater Figi, Bibliotheek IdeaLiterair ZeistCultuur ZeistDe Nieuwe Boekerij en Kramer & van Doorn.