De zeven vinkjes

26 maart 2023
tekst: Anneke van Hees

Op 11 april staat Joris Luyendijk in Theater Figi. Mannen zoals Joris Luyendijk domineren de wereld. Zij zijn de standaard waar iedereen zich naar moet voegen. Zij hoeven zich nooit in anderen te verplaatsen om hogerop te komen. Maar waarom geven we eigenlijk de macht aan de mensen met zo weinig levenservaring?

In de theateravond Zoveel Meer Dan Zeven Vinkjes neemt Joris de wereld van hem en zijn klasgenoten scherp en met zelfspot onder de loep. Hoe word je persoonlijkheid gevormd en vervormd wanneer je door je privileges allerlei levenservaringen mist?

Omdat Joris tot de drie procent meest geprivilegieerde mensen van Nederland behoort, kan hij van binnenuit vertellen hoe het is om eigenlijk alles mee te hebben. Joris’ verhaal rekent af het comfortabele idee dat achtergrond en sociale klasse geen rol spelen in ons polderland én is een inspirerend pleidooi voor een nieuwe kijk op leiderschap.

Deze inspirerende en soms ongemakkelijke avond is ook voor vrienden, echtgenoten, broers, collega’s, bazen of vaders die diversiteit prima vindt "zolang het maar niet ten koste gaat van de kwaliteit."

De avond wordt gepresenteerd door Dilara Bilgiç, auteur van o.a. De Black Box Democratie en De gelabelde.

Zoveel meer dan zeven vinkjes
Joris Luyendijk
Dinsdag 11 april, 20:15 uur
Figi, Hendrik Marsmanzaal
Koop hier kaartjes
 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.