Op welke manier kan Zeist haar afvalscheiding verbeteren?

Ook GFT apart ophalen in de hoogbouwwijken
12% (14 stemmen)
Zwerfafval sneller opruimen
23% (28 stemmen)
Straatprullenbakken met aparte vakken voor plastic en blik
13% (15 stemmen)
Omgekeerd inzamelen sneller uitrollen
12% (14 stemmen)
GFT in de zomer elke week ophalen ipv om de week
33% (40 stemmen)
Afval van winkels en horeca-ondernemers beter scheiden
8% (9 stemmen)
Aantal stemmen: 120

Reacties

Ik zie al jaren plasticzakken met McDonalds en allerlei niet-afbreekbaar afval in de openbare groene containers. Meermaals RMN gemaild en gebeld met ideeën wat ze daar aan zouden kunnen doen. Geen reactie, geen actie.

Straatprullebakken met gescheiden vakken staan al in de winkelcentra.

Slechte peiling, slechts 1 antwoord mogelijk. De beste manier om het probleem afval aan te pakken is nascheiding. Zeist blijft halsstarrig vasthouden aan huidige manier, terwijl al zoveel steden overgaan op nascheiding.

Systemische aanpak, zorgen dat er minder afval geproduceerd wordt. Dat het duurder en lastiger wordt om slecht afbreekbaar spul te kopen. Kosten van afvalscheiding (nascheiding) verrekenen in de koopsom van producten. Tot dan actief aan de slag met omgekeerd inzamelen ook voor bedrijven. Voordeel bedenken voor Zeister middenstand, wanneer men minder afval produceert en verkoopt.

Ik vind alle bovengenoemde keuzes erg belangrijk. Zwerfafval is werkelijk verschrikkelijk ( ik heb me aangemeld als vrijwilliger in het oprapen). Maar ook volle containers waardoor de rest ernaast gedumpt wordt. Dat geldt vooral voor de papier en plastic containers. Meer plastic containers in wijken is ook wenselijk. In Kerckebosch zijn er 3 op het winkelcentrum maar die zijn regelmatig uitpuilend vol. Op het begin van de Sopialaan is er ook nog een lege plek voor eentje. En dan vaker legen. Het geld kan beter besteed worden aan het schoonhouden van wijken dan aan onzinnige weg”verbeteringen”. Fijne dag!

Ik werk 5 jaar bij een afvalverwerker in de ict. Daar zegt men dat afval scheiden bij particulieren de reinste onzin is en het juist onnodig duur maakt voor de burger. Ik heb met eigen ogen gezien wat er met gescheiden afval gebeurt het wordt op 1 hoop gestort en vervolgens door de afvalverwerker opnieuw gesorteerd en gescheiden. Wanneer wordt er nu iemand wakker in de politiek?

Het zou beter zijn om meer toezicht te houden op afval stromingen en de mensen daar op te wijzen
Het na scheiden is al eerder genoemd de computer kan dit beter waarom is de politiek zo traag?
Bovenbouw ook scheiden met afval.

sneller de conainers legen zoals plastic die snel overvol raken zodat je het er naast moet zetten en je dus meer afval krijgt door dat je het niet in de container kan gooien en je dus goed kunt scheiden en de vogels ook feest kunnen vieren

Het allerbelangrijkste is om goede, eerlijke voorlichting te geven. Er wordt vaak verkondigd, dat afvalscheiding uiteindelijk geen bal uitmaakt. Hoe zit het nou echt?

Ergens hierboven al gelezen, de aanvoer van single use plastic moet echt drastisch naar beneden, dit moet ook actief aangepakt worden bij de producent. maar ook moet het besef van ons vuil groter worden, vandaar dat ik het wel goed vind dat we ons vuil scheiden, bewustwording van wat je aan vuil creëert. ook voor onze kinderen.. mijn kind kiest ook voor kekke verpakkingen met toffe kleurtjes.. en ik kan het amper kwalijk nemen.. met de verpakkingen wordt de consument vaak verleidt... het blijft lastig, maar dat is geen excuus..

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.