Wat mis jij door de corona-lockdown het meest in je dagelijkse leven?

Samen sporten
6% (14 stemmen)
Uitgaan (horeca, film, theater)
31% (75 stemmen)
Op bezoek bij (groot) ouders of (klein) kinderen
8% (20 stemmen)
Naar een gebedshuis gaan
1% (3 stemmen)
Elkaar spontaan een knuffel geven
41% (98 stemmen)
M’n gevoel van veiligheid
13% (31 stemmen)
Aantal stemmen: 241

Reacties

Ik mis de spontaniteit en inzet van de gemeente. Ze zijn erg terughoudendheid en te afwachtend om iets te organiseren, terwijl er heel veel wel kan.

Door Corona wordt het spontane in de mens de kop ingedrukt! Het gevoel mag (even) niet meer meedoen want anders wordt het gestraft met een boete.
Kleine kinderen groeien in afstand op en ‘dit nieuwe normaal’ wordt voor hen de nieuwe werkelijkheid! Krijgen we straks een nieuwe generatie die bang is voor aanraking, knuffelen en alles wat daar mee samenhangt?

Ik mis de kunst.
Waarom wel de winkels open en alles wat kunst is niet
De bibliotheek niet, de musea niet, de concerten niet, de toneel niet de fllm niet.
Waarom deze eenzijdige keuzes voor de economie.
We hoeven toch niet dagelijks nieuwe spullen van Ikea of van de bouwmarkt?? Nieuwe spullen, economie gaat voor kunst en ontspanning. Daar heb ik veel kritiek op!

Ik vind juist meer tijd om mijn hobby te doen. Tuinieren en weven.

De bieb is mijn kantoor, het podium mijn spreekbuis, die mis ik het meest. Verder gruw ik van al die regeltjes, dat je voortdurend moet nadenken bij wat je doet. Het gekunstelde afstand houden alsof de medemens een potentiëel gevaar vormt. Als ik bij mijn moeder thuis een mondkapje op moet en een vriendin niet op mijn verjaardag wil komen omdat ze een "kuchje" heeft en bang is dat het corona is (hoewel negatief getest!), dan beleef ik geen enkel plezier meer aan dit leven. Alleen maar verdriet en ergernis.

Ik mis mijn werk, gewoon naar kantoor en met mensen praten... over werk en over ditjes en datjes. Ik werk nu officieel 9 maanden thuis en 1 keer moest ik naar kantoor omdat mijn laptop defect was....
Verder de dagjes uit en vakanties, zonder auto kom je nu echt nergens zonder risico te lopen. Dus we blijven thuis.

Ben extreem introvert dus ik doe zelden iets op dit lijstje ook zonder Corona. Vind 't soms een beetje lastig dat ik niet zo makkelijk even de winkel in loop voor 1 snel boodschapje op de terugweg van m'n werk (met risicogroepen, vandaar m'n voorzichtigheid) want dat is juist druk. Maar als ik een beetje plan, kan ik gewoon op een rustiger tijdstip en ik laat ook bezorgen.
De anderhalve meter vind ik vooral een verademing, ik hou niet van vreemden vlak op m'n nek en ik hoop dat de meer extroverte mensen als alles weer 'normaal' is wel lekker met hun familie, vrienden en kennissen kunnen knuffelen, stoeien en arm-in-arm lopen, maar vreemden wel hun persoonlijke ruimte blijven gunnen. Teveel mensen hadden echt nul-komma-nul besef van persoonlijke ruimte en stonden op je hielen te trappen bij de kassa, letterlijk over je heen te reiken bij de schappen, rakelings langs je heen te lopen op de brede stoep, ook als 't niet zo druk was dat 't niet anders kon. Dat onderdeel van het oude 'normaal' wil ik helemaal niet terug!

Uitgaan, in de zin van lekker dansen in de kroeg/discotheek/club

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.