En de Ondernemers van het Jaar zijn….

1 mei 2016
tekst: Sandy Lourens, foto’s: Mel Boas, OogOpZeist.nl

Maandag 18 april vond de derde editie van het Business Event gemeente Zeist plaats. Deze feestelijke ondernemersavond, waarbij de verkiezing van Ondernemer/Onderneming van het Jaar centraal staat, werd gepresenteerd door Willem Gunneman. Om 19.30 uur werden de genomineerden voorgereden in de prachtige auto’s van businesspartner Broekhuis Volvo. Op de rode loper werden zij verwelkomd door B&W van de gemeente Zeist, directie hoofdsponsor Rabobank Utrechtse Heuvelrug, directie van official partner Werring en Schuler, businesspartners en overige betrokkenen bij het Business Event.

Luid applaus
Iets na 20.00 uur startte het officiële programma. Na een korte introductie door Willem Gunneman kwamen de genomineerden onder luid applaus van de aanwezige gasten de zaal binnen. Na het voorstellen van de jury, onder leiding van notaris Jannes Haveman, was het tijd voor de eerste categorie.

Jonge Onderneming
In de categorie Jonge ondernemer/onderneming van het Jaar waren Home of Hearts, De Koffietafel en Groene Oplossingen! genomineerd. Home of Hearts biedt binnen haar ‘shop in shop’ concept, startende of kleine enthousiaste ondernemers de kans om hun bedrijf te positioneren. Ook met de Koffietafel aan de eerste Hogeweg in haar gelederen doet ondernemend Zeist helemaal mee in de trend. Juryvoorzitter Jannes Haveman maakte bekend dat Groene Oplossingen de winnaar van deze categorie is. Pieter van der Ploeg en Olav Grove werken met behulp van technische en intelligente oplossingen vanuit een overtuiging, en dat past perfect in de tijdsgeest van verduurzaming en groene, maatschappelijk verantwoorde oplossingen.

Horeca en Detailhandel
Hoogwaardig ondernemerschap in een traditionele sector. Na de eerste categorie kwamen de genomineerden voor de categorie Horeca & Detailhandel op het podium. Na vertoning van de bedrijfsfilms van- en interviews met de genomineerden maakte de juryvoorzitter de keuze voor het Beauforthuis als winnaar bekend. Deze ondernemer toont innoverend en hoogwaardig ondernemerschap in een traditionele sector.
Albert Heijn Den Dolder en het Broodlokaal waren ook genomineerd in de categorie Horeca & Detailhandel. Het Broodlokaal weet op zeer originele wijze een losse eigentijdse sfeer te creëren. Binnenstappen bij Albert Heijn Den Dolder is een belevenis en een ontdekkingsreis wat de nominatie voor Ondernemer van het Jaar in deze categorie zeer terecht maakt.  De award in de categorie Horeca & Detailhandel werd uitgereikt door Wethouder Sander Jansen.

MKB, Industrie & Dienstverlening
Binnen de categorie MKB, Industrie & Dienstverlening was onder andere PI&Q genomineerd. PI&Q is een geheel eigentijds grafisch ontwerpbureau met een bijzonder oog voor design. Een andere genomineerde binnen deze categorie was Pantarhei Bioscience & Oncology, een bedrijf om trots op te zijn, zowel voor de eigenaren als voor de gemeente Zeist. Lex Geerts van Zakelijk Zeist Onderneemt had de eer om Percuris de award te mogen overhandigen. Percuris is een bedrijf zonder opsmuk, ze zijn en blijven zichzelf, etaleren daarbij ook het nodige zelfvertrouwen en dat spreekt aan. De jury waardeerde de grote sociale betrokkenheid bij de gemeente Zeist.

MVO award
Vervolgens was het tijd voor de MVO award. Katherina Casse van Samen voor Zeist, heeft alle bedrijven getoetst op het gebied van de drie P’s (People, Planet, Profit). Op basis van haar advies heeft de jury bekend gemaakt dat Percuris het hoogst scoort als MVO-onderneming.

Rabo Publieksprijs
Als laatste werd de Rabo Publieksprijs uitgereikt door Henk de Jong, manager Zakelijke Relaties
Rabobank Utrechtse Heuvelrug. De winnaar van de prijs werd gekozen door de aanwezige gasten  middels een stemronde. Na een nipte maar zekere overwinning mocht Wijnand Groen van Percuris ook deze Rabo Publieksprijs mee naar huis nemen.

Het Business Event gemeente Zeist werd georganiseerd door Network Business Events in samenwerking met hoofdsponsors Rabobank  Utrechtse Heuvelrug en Gemeente Zeist, official partner Werring & Schuler, businesspartners, commissieleden en overige betrokkenen. De boeketten werden aangeboden door Bloemetje.nl. Foto’s van deze feestelijke avond vindt u op de facebookpagina www.facebook.com/businesseventzeist. 

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.