Nominatie Duurzaam Bouwen Award

1 maart 2016
tekst en foto: Iris Jautze

Gemeente Zeist is genomineerd voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2016. Zeist heeft de nominatie te danken aan het besluit om de komende zes jaar honderd panden van de gemeente te verduurzamen. Wie de winnaar van de award wordt, maakt de jury bekend op dinsdag 22 maart 2016, tijdens het event ‘Building Holland’ in de RAI in Amsterdam. De Duurzaam Bouwen Awards worden uitgereikt aan die organisaties die het best presteren op duurzame renovaties van bestaande panden.

Het pand op de foto is de Oude Apotheek aan de 1ste Dorpsstraat 13 in Zeist. Het Ondernemershuis zit hier in: ZZP’ers en kleine ondernemers kunnen hier een duurzame werkplek huren.

Mooie erkenning
Wethouder Johan Varkevisser: ”Ik ben heel trots op deze nominatie. Het is een mooie erkenning voor  Zeist. Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij de gemeente, maar zeker ook bij bedrijven en inwoners. Dat heeft onder meer vorm gekregen in een programma ‘Zeist Duurzaam’. De gemeenteraad heeft in 2013 geld beschikbaar gesteld voor onderzoek naar verdere verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed. Dat heeft geleid tot een mooi plan, dat de raad in november 2015 heeft vastgesteld. Door deze verduurzaming dragen we een steentje bij aan bescherming van klimaat en milieu. We hopen hiermee ook een stimulerende rol te vervullen richting Zeister inwoners en bedrijven en andere gemeenten.”

Het plan van aanpak voor verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed heeft als doel om 100 gemeentelijke panden binnen zes jaar naar energielabel A en B te krijgen. Duurzaamheid krijgt een structurele rol in bestaande onderhoudsplannen. De afgelopen jaren hebben enkele panden, zoals het zwembad, enkele sportaccommodaties en het gemeentehuis ook al  een flinke verduurzaming ondergaan.

Drie genomineerden voor gemeente/regio
Er zijn vier categorieën, waarbij gemeente Zeist is genomineerd voor de categorie ‘gemeente / regio’, samen met gemeente Amersfoort en gemeente Assen. De Duurzaam Bouwen Awards 2016 worden voor de tweede keer uitgereikt. Voorzitter van de jury is Anke van Hal, professor aan de Nyenrode Business Universiteit en TU Delft.

Meer informatie: De nieuwsbrief ‘Samen Duurzaam’ van de gemeente:
http://us9.campaign-archive1.com/?u=d0f46c2450e9f72fa4f5a807b&id=20f4f69807
Hier kan men zich aanmelden: https://www.zeist.nl/inwoner/uitgelicht/nieuwsbrieven/

 

Artikel: 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.