Maatschappelijke Diensttijd loopt al in Zeist!

31 januari 2020
tekst: Karla de Paauw

Als reactie op de column van Steven Spaargaren heb ik goed nieuws: In Zeist is een Maatschappelijke Diensttijd project van start gegaan vorig jaar! Het project heet Launch Your Future en wordt uitgevoerd door Vrijwilligerscentrale Zeist / MeanderOmnium, KunstenHuis, Cultuur Zeist, Beauforthuis en Slotstad RTV en richt zich op jongeren in Zeist en omgeving in de leeftijd 16-30 jaar die een extra zetje kunnen gebruiken.

Het project kent een groepstraject en een individueel traject. Het groepstraject biedt jongeren een traject van 5 maanden waarin ze in een groep gaan oriënteren in verschillende takken van kunst en cultuur (Decorbouw, Film, PR & Social Media, Radio & TV, Kunst, Muziek, Zang, Dans of Geluid & Licht). Jongeren gaan zelf bedenken wat ze willen leren en doen, en worden daarbij begeleid door professionals. Ze werken toe naar een culturele eindprestatie (optreden, expositie of een combinatie ervan). In het individuele traject gaan de jongeren (individueel) vrijwilligerswerk uitvoeren bij de deelnemende organisaties. Zo helpt bijvoorbeeld één jongere bij de Kidz Peppel Party, één participeert in een buurtproject in Zeist-West,  één helpt bij maaltijdbereiding in WSP Noord voor ouderen, een gaat aan de slag bij Slotstad RTV en één is als gastreporter aan de slag bij Cultuur in Zeist. En een jongere gaat vrijwillig als docent aan de slag in de tweede groep.

Ook jongeren buiten Zeist zijn van harte welkom om mee te doen aan het project. De werving van jongeren nam enige tijd in beslag maar het levert mooie verbindingen en ontwikkelingen op. Op 7 februari zijn in 2 rondes expositie/performances te zien van een eerste groep in het KunstenHuis. Een tweede groep gaat begin maart van start en een derde groep hopen we in april te starten. Belangstellenden en jongeren zijn van harte welkom op 7 februari, een informatiestand is aanwezig.

Meer informatie over het project en over hoe aan te melden vindt je op www.vrijwilligerscentralezeist.nl.

 

Volgende column: Holocaust: meedoen is niet onverschillig zijn

 

Bijdrage: 
Artikel: 

Reacties

Mijn naam is ilias . En om een lang verhaal kort te maken . Ik heb hulp nodig en zou graag face to face met iemand in gesprek willen gaan om alles uit te leggen .

Met vriendelijke groet Ilias Azzouzi

Nog hulp nodig?

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.