Zomerlezen!

1 juli 2018
tekst: Olaf Tigchelaar

Zomer. Dé tijd van het jaar om weer eens lekker bij te lezen. In de tuin, op het balkon, of heerlijk aan de rand van het zwembad of knisperend op het strand. Dit is de tijd van het jaar om die boeken te lezen waar je normaal de tijd niet voor neemt. Maar die je in gedachten wel hebt toegevoegd aan je verlanglijstje.

Wat wordt het dit jaar? Die steengoeie thriller die je ondanks het warme weer de koude rillingen bezorgt? Of die vuistdikke roman die je naam roept iedere keer wanneer je langs de boekwinkel loopt?

Want dat is het: hoe maak je die keuze? Wanneer je regelmatig online boeken koopt, zul je iedere keer het algoritme voeren dat je bij het afrekenen nog snel een leestip aan de hand doet. Denk maar aan “klanten die dit boek kochten, keken ook naar...”, of het dwingender “dit artikel wordt vaak samen gekocht met..”. Want daar zorgen ze wel voor, de cookies waarmee je bij het bezoeken van de website vaak akkoord gaat.

Nee, beter ga je voor de échte tips langs je boekhandel. Wij bij Kramer & van Doorn barsten namelijk van de leestips. En niet alleen omdat we zo ontzettend veel gelezen hebben, maar omdat we je een beetje kennen en zo ontzettend graag van je terughoren dat dat ene boek fantastisch was en dat je diep onder de indruk was van dat andere boek waar we je zo enthousiast over vertelden. Dat is voor ons de functie van onze winkel. Het is niet voor niets dat we al jaren Hart voor Zeist hebben, of dat we te pas en te onpas Weet waar je koopt roepen!
Zo hebben we iedere maand een Boek van de Maand. Een boek waarvan wij vinden dat meer mensen het moeten lezen. Gewoon, omdat het zo mooi is, of spannend. Ontroerend of juist ontzettend grappig. Zo’n boek is De meermin en de courtisane, over de bijzondere verhouding van een koopman met een courtisane, wanneer één van zijn kapiteins zijn schip verkoopt in ruil voor een echte zeemeermin.. Het grote voordeel van ons Boek van de Maand is, dat je als Zeister lezer het bij ons kunt terugbrengen wanneer je het niet net zo goed vindt als wij. Je krijgt dan van ons direct je geld terug!

Twee andere redenen om voor de vakantie onze boekhandel te bezoeken, zijn het verschijnen van twee boeken waar we al reikhalzend naar uitkijken: De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden, waarin de 100-jarige Allan weer voor een aantal diplomatieke relletjes zorgt, maar ook Becks laatste zomer, van wonderkind Benedict Wells, die vorig jaar zoveel indruk maakte met Het einde van de eenzaamheid. Beide boeken liggen vanaf deze week in de winkel!

Je ziet het: redenen genoeg om je vakantieboeken in te slaan bij de boekhandel. Gevaarlijk, want misschien brengen we je nog wel op meer ideeën. Maar wees nou eerlijk: wat is er nou leuker om met een gevulde boekentas aan je vakantie te beginnen? Wij zien je graag in de winkel en wensen je nu alvast een leesrijke zomer!
 

Column: 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.