Haak je aan?

1 juni 2017
tekst en foto: Marianne Krijgsman
    

Haak je aan bij het maken van de grootste deken ter wereld? In de wijkinloophuizen Zeist-West, Vollenhove en Lindenhuis zijn ze er klaar voor! We haken met elkaar ´granny squares: gehaakte vierkantjes van 10 bij 10 cm. Die leveren we in bij één van de inleverpunten, verspreid over Nederland.

De wijkinloophuizen van Kerk en Samenleving werken mee aan de grootst gehaakte deken ter wereld: 5 voetbalvelden groot. De bedoeling is dat deze deken te zien is in 2018 wanneer Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa is. Na de recordpoging wordt de deken verdeeld in kleinere dekens die aan goede doelen worden geschonken!

De gedachte achter dit project spreekt ons aan en sluit aan bij ons werk binnen de inloophuizen. Het gaat namelijk om het aan elkaar verbinden van mensen. Het brengt mensen naar de inloophuizen, mensen ontmoeten elkaar (andere wijkbewoners) onder het haken, het is gezellig en ondertussen werken de mensen mee aan een groter geheel.

Al vanaf 2015 zijn mensen door heel Nederland bezig met het haken van granny squares (vierkantjes) die met elkaar de grootste gehaakte deken van de wereld zullen vormen. Tevens is het project opgezet om Nederlanders samen te brengen en (letterlijk) te verbinden met elkaar.

Deze visie van samenbrengen en verbinden leeft ook in de wijkinloophuizen van Stichting Kerk en Samenleving en daarom is een ieder uitgenodigd om deel te nemen. Kom lekker meedoen en haak ook nog eens voor het goede doel!

Er kan op de volgende tijdstippen gehaakt worden bij de inloophuizen:

  • Zeist-West                   vrijdagmiddag van 14.30 tot 16 uur
  • Vollenhove                   woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur
  • Lindenhuis                   donderdagavond van 19.30 – 21.00 uur

Voor meer informatie over dit project: www.grootstegehaaktedeken.blogspot.nl

 

Artikel: 

Voeg een reactie toe

Plain text

  • HTML tags zijn niet toegestaan.
  • Website-adressen en emailadressen worden automatisch omgezet in een link.
  • Regels en paragrafen breken automatisch af.